Кубинските власти възстановиха достъпа до в сряда след три дни

...
Кубинските власти възстановиха достъпа до в сряда след три дни
Коментари Харесай

Кубинските власти възстановиха достъпа до интернет

Кубинските управляващи възвърнаха достъпа до в сряда след три дни спиране, откакто през уикенда избухнаха невиждани митинги, оповестиха публицисти от Франс прес. Достъпът до обществени мрежи и приложения за известия като Фейсбук, WhatsApp и Twitter обаче остана блокиран в 3G и 4G, прецизира БГНЕС.

Социалните мрежи са единственият метод кубинците да имат достъп до самостоятелни медии, до момента в който приложенията за известия са главното им средство за връзка посред им.
 Илон Мъск ще влага до 30 милиарда $ в Starlink Илон Мъск ще влага до 30 милиарда $ в Starlink
Милиардерът-предприемач Илон Мъск съобщи, че възнамерява да влага до 30 милиарда $, с цел да развие своята амбициозна сателитна интерн...

Един човек е починал, а повече от 100 са задържани, в това число самостоятелни публицисти и опозиционни деятели, след експлоадирането на антиправителствените митинги на управлявания от комунистите остров поради най-тежката икономическа рецесия от десетилетия.

Групата за уеб наблюдаване NetBlocks заяви за спирания от понеделник в Куба на главните обществени мрежи и информационни платформи. Куба побърза да упрекна половинвековния американски стопански напън за рецесията, само че спадът идва и на фона на строги ограничения поради COVID-19 и нарастване на случаите.

Във вторник външният министър Бруно Родригес съобщи, че Съединени американски щати са подбудили обществени безредици посредством акция в Tуитър, употребявайки хаштага #SOSCuba. " Вярно е, че нямаме мобилен интернет, само че ни липсват и медикаменти “, сподели Родригес. " Трябва да ви кажа, Куба няма да се откаже от правото си на самоотбрана ".

Във вторник Съединени американски щати приканиха Куба да приключи интернет рестриктивните мерки и да показва " почитание към гласа на хората, като отвори всички средства за връзка, както онлайн, по този начин и офлайн ". Улиците в столицата Хавана бяха спокойни в сряда, само че имаше очевидно по-голямо наличие на сили за сигурност, изключително към постройката на Народното събрание, където протестиращите с крясъци " Долу диктатурата ", " Свобода " и " Ние сме гладни " се събраха в неделя.
 Активисти стачкуват против „ терора на бисквитките ” в интернет Активисти стачкуват против „ терора на бисквитките ” в интернет
Група деятели за дискретност онлайн обявиха в понеделник, че подхващат дейности против стотици уеб страници поради потреблението на и...

Във вторник в обществените мрежи излязоха нови апели за митинг пред постройката на Народното събрание, която беше заобиколена от полицейски транспортни средства. NetBlocks съобщи, че някои кубинци са съумели да заобиколят рестриктивните мерки в интернет, като употребяват виртуални частни мрежи или VPN.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР