Кубинските железници, които са основният наземен транспорт на социалистическия остров,

...
Кубинските железници, които са основният наземен транспорт на социалистическия остров,
Коментари Харесай

Куба отваря железниците си за чуждестранни компании

Кубинските железници, които са главният наземен превоз на социалистическия остров, към този момент ще могат да се експлоатират от задгранични компании съгласно декрет, който бе оповестен нощес и е част от икономическите промени в страната, съобщи Агенция Франс Прес.

В документа се показва, че железопътните линии могат да се експлоатират изцяло или отчасти от един или няколко оператора и може да става дума за един човек или за юридическо лице, кубинско или задгранично, заяви пред официоза в. " Гранма " юристконсултът на транспортното министерство Едмундо Ронкильо.

Указът е от една година, още когато Раул Кастро към момента бе президент на страната, само че бе оповестен едвам нощес в " Държавен вестник ", прецизира Франс прес.

Тази нова мярка ще влезе в действие след месец и би трябвало да разреши железниците в Куба да се отворят за задграничните капитали след зелената светлина на управляващите.

В момента държавната компания Кубински железници (FCC) ръководи превозването на хора и товари на острова.

Близо 4500 километра железопътни линии се оперират от държавната компания Съюз на железниците в Куба (UFC), а други 7000 километра са благосъстоятелност на държавни аграрни и промишлени комплекси. Над 21 000 души работят в този бранш.

Преди националния референдум, плануван за 24 февруари 2019 година, кубинците започнаха през август да разискват план на нова конституция, която признава ролята на пазара и частния бизнес в стопанската система на страната, напомня Франс прес.

/БТА/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР