Куба започва ваксинационна кампания със собствена ваксина срещу Covid-19, съобщава

...
Куба започва ваксинационна кампания със собствена ваксина срещу Covid-19, съобщава
Коментари Харесай

Куба започва имунизация със своя ваксина

Куба стартира имунизационна акция със лична ваксина против Covid-19, оповестява "Фигаро ". Ваксинирането на кубинците ще започва още в първите дни на януари 2021 година, заяви върховен здравен чиновник на "острова на свободата ".

По думите на Висенте Верес Бенкомо, шеф на Института Finlay (IFV), профилиран в научните проучвания и произвеждане на ваксини, социалистическата страна ще има потенциала да „ имунизира кубинското население против вируса SARS-CoV-2 през първата половина на 2021 година "

Изявлението по време на посещаване на кубинския президент Мигел Диас-Канел в института, където се създават две кандидат-ваксини против Covid-19: Soberana01 y Soberna02.

Според учения от социалистическата страна 1000 доброволци ще вземат участие в тестванията на разнообразни формули Soberana02, по-късно ще стартира фаза 3 с присъединяване на 150 000 доброволци в Хавана.

В същото време се водят договаряния за използване на изпитвания фаза 3 на имунизацията и в други страни, заради ниското разпространяване на Covid-19 измежду кубинското население, сподели Верес.

Още две ваксини против Covid-19, наречени Mambisa и Abdala, се създават в Куба от Центъра за генетично и биотехнологично инженерство.

Досега Куба, която има 11,2 милиона поданици, държи епидемията под надзор, като публично са регистрирани 11 434 случая и 143 смъртни случая, съгласно последните публични данни от 27 декември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР