Куба вчера изпрати 216 здравни работници в Република Южна Африка

...
Куба вчера изпрати 216 здравни работници в Република Южна Африка
Коментари Харесай

Куба изпраща лекари в Южна Африка в помощ на борбата с коронавируса

Куба през вчерашния ден изпрати 216 здравни служащи в Република Южна Африка - следващата от над 20 медицински бригади, която до момента е изпратила по света, с цел да се включат в битката против ковид - политика на взаимност, която някои нарекоха здравна дипломация, съобщи Ройтерс.

Куба, която е удостоверила 1337 случаи на вируса и 51 смъртни случая,е изпратила към 1200 здравни служащи най-вече в уязвими африкански и карибски страни, само че и в богати страни като Италия, изумена изключително тежко от пандемията.

Южна Африка санкции министър, нарушил противоепидемичните ограничения

"Предимството на Куба е, че тя има взаимен модел на опазването на здравето, какъвто ние бихме желали да използван ", сподели на конференция по-рано този месец южноафриканският здравен министър Звели Мкхизе. Потвърдените случаи на КОВИД-19 в Република Южна Африка са 4361, от които 86 смъртни.

Южна Африка е изпратила медицински произведения за Куба в помощ на битката с пандемията със самолета, който в този момент се връща с кубинската здравна бригада, заяви кубинското посолство в Туитър.

"Това е време на взаимност и съдействие. Ако действаме дружно, можем да спрем разпространяването на ковид по-бързо и по-ефективно ", съобщи посланикът на Куба Родолфо Бенитес Версон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР