Крум Мирчев отглежда около 10 декара череши край пловдивското село

...
Крум Мирчев отглежда около 10 декара череши край пловдивското село
Коментари Харесай

Стопаните очакват добра реколта от череши

Крум Мирчев отглежда към 10 декара череши край пловдивското село Брестник. Заради топлата пролет реколтата тази година ще е по-качествена от миналогодишната. Това сподели производителят Крум Мирчев пред Българска национална телевизия.

"Засега реколтата се движи добре. Очакваме огромен рандеман, само че отново зависи от времето. Ако времето е благосклонно към нас и реколтата ще бъде добра.Надявам се да стартираме на цена от 4-5 лв.. От там нататък зависи от търговците какъв брой са склонни да ни дават, тъй като веригата е навързана ", сподели производителят.

В селата от родопската яка към този момент стартира беритбата на първите ранни череши. Около 20 май на пазара ще се появи и сорта „ Бигаро Бюрла “. Очаква се цената му тази година да е двойно по-висока от предходната година.

С началото на акцията по бране зачестиха и кражбите в градините.

Все още по сергиите мъчно можем да намерим български череши. Български и гръцки ягоди обаче към този момент има. Сезонът на черешите обаче стартира с цени от 279 лева за кг. Или най-малко за такива галактически цени алармират консуматори в обществените мрежи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР