Крум Коджабашев се изправи днес пред Окръжен съд - Пловдив

...
Крум Коджабашев се изправи днес пред Окръжен съд - Пловдив
Коментари Харесай

Ето защо не трябва да давате подкуп на катаджии, резилът е огромен

Крум Коджабашев се изправи през днешния ден пред Окръжен съд - Пловдив поради предоставяне на рушвет на двама пътни служители на реда, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Случката е станала на 25 март тази година на околовръстния път, сред разклона за Марково и този за кариерите в Белащица.

Коджабашев е упрекнат за това, че е карал в затворена за ремонт права, нарушавайки знак, забраняващ влизането на съответното пътно транспортно средство. Освен това управляваният от него " Фолксваген Пасат " не е бил минал механически обзор.

Пред съда като очевидец през днешния ден бе разпитан служител на реда Пламен Димитров, който е съставил акта за нарушаване на подсъдимия. Ето какво описа той пред съдията:

Когато спряхме автомобила, изискахме от лидера безусловно всички документи. Той първо показа единствено гражданска отговорност, след което му направихме забележка и той се върна още един път до колата си. Ние с сътрудника към този момент бяхме в патрулната кола и когато ревизирах в системата, незабавно излезе нарушаването, че автомобилът няма механически обзор. Тогава водачът пристигна с другите документи и сред тях имаше пари. Думите му бяха: Тираджия съм и книжката ми би трябвало. Не ми пишете акт! Дайте да се оправим в този момент и да не се занимавам повече!

Веднага се обадихме в Първо РПУ, откъдето пратиха проверяващ служител на реда и още няколко чиновници, които арестуваха водача. Това е общоприета процедура при такива обстановки. Ако не бях алармирал на сътрудниците, ще ме изгонят от работа. В колата ни има камера, която записва безусловно всичко. Оставих парите на таблото (2 банкноти по 20 лева) и те стояха там до идването на проверяващия служител на реда.

След това по гледище на отбраната в правосъдната зала бе изслушан другар на Крум Коджабашев, с който се познават от ученическите години. Той съобщи, че във въпросния ден (25 март) Коджабашев е бил обезпокоен заради обстоятелството, че майка му е била призната в болница. Той бързал да закупи аварийни елементи за иден ремонт на автомобила, след което да се прибере в Смолян, където живее. Уточни, че бащата на обвинения е някогашен пътен служител на реда. Крум Коджабашев бил порядъчен и виновен човек  и се раздавал за своите другари, описа очевидецът Василев.

В правосъдната зала обаче не пристигна постоянно призованият Стоян Бахчеванов, който е другият служител на реда, станал обект на подкупа. Съдията му наложи санкция от 200 лв., която може да бъде анулирана, в случай че униформеният чиновник показа уважителна причина за отсъствието си. Затова делото бе отсрочено за 10 декември от 13,30 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР