Кризите в различните сфери очакват своите решения и аз съм

...
Кризите в различните сфери очакват своите решения и аз съм
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: ГЕРБ не завършиха газовата връзка с Гърция, а търсят отговорност на министър с 20 дена служба

Кризите в другите сфери чакат своите решения и аз съм сигурен, че има потенциал това нещо да се случи. Но нещата би трябвало да бъдат подредени. Основните фигури в политическия живот през днешния ден просто би трябвало да схванат, че имаме нова обстановка. Това сподели съпредседателят на „ Демократична България " Атанас Атанасов в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

По думите му президентът Румен Радев би трябвало да осъзнае, че не той е патронът на това държавно управление. „ Стефан Янев би трябвало да разбере, че към този момент е боен министър в постоянно държавно управление, излъчено в Народното събрание, а не министър председател със лично мнение, назначен от президента. Бойко Рашков би трябвало да разбере, че е единствено министър на вътрешните работи в постоянното държавно управление, а не вицепремиер в служебното държавно управление. И всички най-после би трябвало да схванат, че новият министър председател се споделя Кирил Петков и има четворна коалиция с политически антиподи в нея ", разяснява Атанасов.

По думите му страната има потребност от политическа непоклатимост, която е пристигнала с този парламент и излъченото държавно управление.

Той упрекна някогашните ръководещи от ГЕРБ, които 12 години не са приключили газовата връзка с Гърция, а са потърсили сметка на министъра за забавянето, в случай, че той заема поста от 20 дни. На този декор за 1 година е сбъднат съветският газопровод през България до Сърбия, напомни Атанасов, като съгласно него България е платила тръбопровода на наша територия, макар че нямаме никакъв интерес от това.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР