Кризите и решенията, които трябва да бъдат взети в следващите

...
Кризите и решенията, които трябва да бъдат взети в следващите
Коментари Харесай

Йотова: Кризите и решенията, които трябва да бъдат взети, са много по-важни, отколкото всякакъв реваншизъм

Кризите и решенията, които би трябвало да бъдат взети в идващите месеци, са доста по-важни за българските жители, в сравнение с всевъзможен реваншизъм и разногласията с който и да било политически водач. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова на въпрос на Българска телеграфна агенция дали съгласно нея е нужна проверка от служебния кабинет на ръководството на кабинета на премиера Кирил Петков.

Служебното държавно управление има две съществени задания: да върне стабилността в страната и да обезпечи сигурността на българските жители - от енергийните доставки до обстановката с COVID-19, сигурност за есенните месеци, сигурност за зимата, сподели вицепрезидентът. Сред дилемите на кабинета на Гълъб Донев тя уточни още подготовката на плана за новия бюджет, както и " оправянето с всяка една рецесия, която, за жалост, остави предходният постоянен кабинет ". Вицепрезидентът Йотова пожела доста храброст и кураж на служебното държавно управление, тъй като " не са една и две рецесиите, с които би трябвало да се преборят за един доста стеснен интервал от време ". Тя изрази също вяра след изборите да има постоянен постоянен кабинет.

На въпрос за рецензиите, отправени от водача на Българска социалистическа партия и някогашен вицепремиер Корнелия Нинова към президента и декларираното от нея, че служебното държавно управление ще бъде реваншистки настроено към Българска социалистическа партия, вицепрезидентът Йотова сподели, че не знае какво е визирала Нинова. Ако е визирала тримата министри, които и през днешния ден са членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия, считам, че те са горделивост за всяка една партия, чиито членове са. И Весела Лечева, и Крум Зарков, и Явор Гечев са хора, които са се потвърдили експертно, професионално, политически, със свое мнение и позиция, тъй че техният скок в огромната политика като министри, изключително на по-младите хора, може единствено да заслужава поздравления и да им пожелаем и на тях доста триумф, сподели вицепрезидентът Йотова.

Илияна Йотова награди лауреатите в креативните състезания за деца и юноши от българските общности по света, които всяка година се провеждат от Изпълнителната организация за българите в чужбина. Церемонията в Националния замък на децата в София е под патронажа на вицепрезидента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР