Кризисният щаб във Видин обяви бедствена ситуация в общината заради

...
Кризисният щаб във Видин обяви бедствена ситуация в общината заради
Коментари Харесай

В края на март: Обявиха бедствено положение във Видин заради снега!

Кризисният щаб във Видин разгласи бедствена обстановка в общината поради снегонавявания и усложнена пътна конюнктура. Все още са непроходими пътищата до няколко обитаеми места в общината, макар че техниката за почистване на снега работи от 4.00 часа тази заран. Кварталите в общинския център не са задоволително почистени, сподели кметът Огнян Ценков. Без ток от през вчерашния ден следобяд е помпената станция, която обезпечава питейна вода за град Видин и за още 22 обитаеми места в района. Водоподаването се реализира от аварийна станция. В общината остава в действие и първият стадий от проекта за деяние при високи води на Дунав, макар че равнището към този момент се намалява под стойностите, които постановат спомагателни ограничения.

Възстановено е придвижването на товарни коли над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по пътя Велинград - Юндола - Якоруда, Нова Загора - Гурково, Дунавци - Арчар - Дреновец, "Ришки проход ".

Временно придвижването по пътя Мездра - Своге в посока София, в региона на разклона за Очиндол, е в двете посоки в една лента заради сриване на скална маса.

По-рано поради злополука краткотрайно бе спряно цялото придвижване през "Ришки проход ", в региона след разклона за Камчия в посока Шумен. Също поради злополука краткотрайно придвижването бе в една лента по пътя Варвара - Велинград.

Веригите за камиони над 12 тона са наложителни по пътя Русе – Кубрат.

Предупреждение от втора степен за продължаващи снеговалежи и вятър е в действие за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР