Кризисният щаб на община Карлово осигури 200 ваксини против дифтерит,

...
Кризисният щаб на община Карлово осигури 200 ваксини против дифтерит,
Коментари Харесай

Осигурени са ваксини срещу дифтерит за наводнените карловски села - Общество

Кризисният щаб на община Карлово обезпечи 200 ваксини срещу дифтерит, тетанус и коклюш за хората от потърпевшите от наводнението села Каравелово, Богдан и Слатина и от през днешния ден стартира имунизирането с " Тетатокс " в здравните пунктове в трите обитаеми места. Трудно преносимите ще бъдат имунизирани по домовете, в случай че е направена поръчка в кметството.

Ваксината е безвредна и е ефикасна 6 месеца след слагането й. Лекари поучават хората да се ваксинират, защото тинята, замърсяванията и умрелите животни могат да отключат болести, заяви БНР.

Работата по разчистването не престават. Техника почиства речните корита, улиците и частните дворове в трите села.

Електрозахранването е възобновено. До края на седмицата всяко от обитаемоте места ще бъде посетено от електротехници, които да опишат положението на инсталацията за улично осветяване, с цел да бъде то възобновено.

Засега водоснабдяването е отчасти, като с. Богдан е към момента без вода. Работи се по създаване на краткотрайни водопроводни връзки, защото остарялата мрежа е съвсем напълно разрушена.

Водата в цялата община Карлово продължава да е негодна за пиянство и готвене. Препоръчва се използването й единствено за битови потребности. При отпадане на възбраната от РЗИ Кризисният щаб ще уведоми хората.

Десети ден продължава и дезинфекцията на засегнатите от наводнението обитаеми места. Екипи на община Карлово пръскат улиците и частните домове, на популацията се раздават и разтворими таблетки от препарата за битова стерилизация " Табидез 56 ".

Продължава и загробването на умрелите при наводнението животни.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР