Кризисният щаб, който информира обществеността и предлага мерките за борба

...
Кризисният щаб, който информира обществеността и предлага мерките за борба
Коментари Харесай

140 души са имали контакт с болните от коронавирус в Габрово, в Плевен бройката е неясна

Кризисният щаб, който осведоми обществеността и предлага ограниченията за битка с ковид оповести последните данни и новости към официализираната и у нас болест. Както е известно общо 4 души - по двама в Плевен и Габрово са заболели от COVID-19.

" Броят на контактните лица в Габрово, които са имали допир със заболелите е 140. В Плевен към момента нямаме точната численост на контактните лица. Всички проби пътуват към София. Казах към този момент за потенциалите на лабораториите и мисля, че довечера и нощ няма по какъв начин да можем да дадем повече информация. Най-вероятно това ще стане на следващия ден ".

Това съобщи ръководителят на щаба за битка с ковид генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, който даде последни за COVID-19 у нас. " Лицата с доказан ковид са четири. Няма смяна в броя им. Към момента няма данни чиновници на лечебните заведения да демонстрират признаци на ковид. Същото важи и за най-близките на пациентите с ковид. Тезата, че нулевият пациент е влезнал от Гърция отпадна. Към момента не мога да разясня друго по тази тематика ", добави той.

" В България, а и по света няма експерти по лечение на ковид. Всички вирусолози и грипни експерти у нас работят съвсем без отмора и непрекъснато ", изясни бе Мутафчийски. 

Предвид обстоятелството, че болните страдат от ковид от много дни, то се чака на следващия ден броя на заболелите да скочи, тъй като е ясно, че заболяването, тъгнала от Китай, е доста по-заразна от върлуващия у нас сезонен грип от вид Б.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР