Кризата в Иран веднага се отрази и на световните пазари.

...
Кризата в Иран веднага се отрази и на световните пазари.
Коментари Харесай

Петролът поскъпна заради кризата в Иран

Кризата в Иран незабавно се отрази и на международните пазари. Цената на петрола доближи най-високата си стойност от две години насам.

Иран е третият максимален производител измежду страните експортьорки на нефт. Усещането за риск и суматохата на международните пазари подвигнаха цената на суровия нефт до 68 $ за барел – най-високото равнище за последните 2 години. Очакванията на анализаторите са цените да се задържат през цялата година. Това е с 10-15% по-висока цена по отношение на година по-рано и двоен растеж от най-ниските цени, които видяхме преди този момент, осведоми.

На колонките у нас дизел и бензин на дребно още веднъж са над 2,10 лв. за литър. По данни на петролната и газова асоциация нарастването е единствено с 2% по отношение на година по-рано и 6 на 100 повече от 2016 година

„ Аз персонално считам, че единственият фактор, който ще дефинира цените през тази година е суровият нефт, защото не се чакат промени в акцизите или налозите ”, разяснява Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР