Кризата сякаш не съществува. Богатите продължават с широка ръка да

...
Кризата сякаш не съществува. Богатите продължават с широка ръка да
Коментари Харесай

Кризата не ги лови: Световни марки се радват на висок ръст продажби

Кризата като че ли не съществува. Богатите не престават с необятна ръка да пръскат пари за първокласни артикули, като да вземем за пример чанти за по 10 000 $ и висококачествени питиета, сочат резултатите на производителя на фамозната чанта " Бъркин " - " Ермес " (Hermes), и на компанията за алкохол " Перно Рикар " (Pernod Ricard), оповестява Ройтерс.

А защото цените на лукса не престават да порастват, анализаторите с съображение си задават въпроса докога взривът ще продължи, преди и богатите да решат да затегнат коланите, съобщава  " Стандарт ". 

И " Ермес ", и " Перно Рикар ", чиито резултати за третото тримесечие на годината надминаха упованията, признават, че продуктите им ще продължат да нарастват. Бизнесът им беше подсилен от американците, които се върнаха в Европа след две години пандемия и изолираност и се възползваха от скъпия $. Подем се видя и в Китай, въпреки и не прекомерно мощен заради от време на време налаганите коронавирус ограничавания.

Анализаторите са на мнение, че взривът на първокласните артикули ще стартира да затихва през последното тримесечие на годината или при започване на идната, а потребителите ще продължат да залагат на най-популярните марки.

Според Флавио Середа, анализатор в " Джефрис “, марки като " Ермес ", " Шанел ", (Chanel) " Диор " (Dior) и " Луи Вюитон " (Louis Vuitton), само че и някои по-малки като " Монклер " (Moncler), ще продължат да се радват на напредък. Бизнесът на лукса няма да преживее същински нов взрив в Китай, защото управляващите ще продължат да поддържат коронавирус рестриктивните мерки най-малко до пролетта на идната година, а в Европа поради рецесията ще станем очевидци на изгубването на така наречен " инцидентен покупател ". Прогнозата на " Джефрис " е за растеж на пазара от 13 на 100 тази година и единствено 7 на 100 следващата година.

Най-голямата компания за първокласни артикули в света - Ел Ве Ем Аш (LVMH), откри седмицата на корпоративните резултати с доходи много над прогнозите и без признаци за скорошно понижение на търсенето.

Под лупа се наблюдаваше развиването на пазара в Съединени американски щати, който през предходната година стана №1 в първокласния бранш, откакто данните от продажбите с кредитни карти подсказаха за известно закъснение.

" Няма понижаване на апетита на потребителите в Съединени американски щати макар нарастването на цените ", успокоява финансовият шеф на " Перно Рикар " Елен дьо Тисо. В рамките на тримесечието компанията е повишила цените със 7 % в световен мащаб, само че все пак е уверена, че растежът на продажбите ще остане динамичен и през 2023 година, защото потребителите ще продължат да залагат на първокласни напитки.

" Ермес " възнамерява да увеличи цените внезапно идната година, като по този начин последва противниците си от бранша, които към този момент го сториха, възползвайки се от засиленото търсене на дизайнерска мода.

Компанията, която е известна с чантите си, струващи над 10 000 $ и за които се чака с месеци, увеличи цените с 4 на 100 тази година и с по 1,5-2 на 100 през предходните. Това се равнява на еднократното покачване с повече от 10 на 100, подхванато неотдавна от " Шанел ".

Но даже и след покачването ползата към стоките на лукса надали ще стихне.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР