Кризата с удари и без това исторически ниската раждаемост в

...
Кризата с удари и без това исторически ниската раждаемост в
Коментари Харесай

Исторически ниска раждаемост в Италия

Кризата с удари така и така исторически ниската раждаемост в Италия, разкриват нови прогнози на националната организация за статистика, заяви Агенция Франс Прес.
Миналата година Италия към този момент е записала най-малкия си брой раждания за 150 години - 420 000, само че цифрата може да падне до 408 000 през 2020 година и 393 000 през 2021 година, съгласно Istat, съобщи БГНЕС.
 Над 7 милиона италианци с влошен витален стандарт поради пандемията Над 7 милиона италианци с влошен витален стандарт поради пандемията
Около 7,6 милиона италианци са влошили виталния си стандарт, се споделя в отчет, оповестен от изследователския институт „ Censis&l...
Прогнозите бяха показани от шефа на Istat Джан Карло Блангиардо пред Народното събрание.
" Климатът на боязън и неустановеност, както и финансови усложнения..., породени от скорошни събития, ще имат негативен резултат върху плодовитостта на италианските двойки ", сподели той.
„ Демографската криза, която засегна Италия от 2015 година, е забележителна и се трансформира в същински колапс, който няма еквивалент в италианската история, в случай че не се върнем към 1917-18 година, с Първата международна война и трагичните резултати от испанския грип “, сподели Блангиардо.
Жените и младежите са изключително мощно наранени от рецесията, породена от , който за първи път засегна Италия по-рано тази година, предизвиквайки стопански осакатяваща национална блокировка.
Особено хотелиерската промишленост към момента страда вследствие на националния вечерен полицейски час и ранното затваряне на питейни заведения и заведения за хранене, въведено за прекъсване на нова вълна от инфекции, до момента в който в районите с максимален риск са въведени още по-строги ограничавания.
 В италианско кафене не разрешиха диалозите за карантина и ковид В италианско кафене не разрешиха диалозите за карантина и ковид
Посланието, сложено зад плота на бара на Кристина Матиоли е доста ясно: Строго е неразрешено да се приказва за ковид и карантина....
Заетостта измежду дамите е спаднала с 1,9 % сред февруари и септември тази година, спрямо 1,1 % при мъжете, защото хората са по-склонни да изгубят работата си по време на заключване и да видят по-бавно възобновяване, съгласно Istat.
Има и предизвестие, че рецесията " ускорява съществуващото неравноправие на пазара на труда ".
Пандемията унищожи 80 % от работните места, извоювани от дами след финансовата рецесия от 2008 година
Между 2008 и 2019 година Италия записва спомагателни 602 000 работни места, заемани от дами. Но лиши единствено 3 месеца - сред април и юни тази година - с цел да изгубят 470 000 от тях.
В Италия единствено половината от дамите работят, в съпоставяне със 73 % в Германия, 62 % във Франция и 58 % в Испания. Само Гърция има най-лошото равнище на претовареност измежду дамите в Европа - единствено 47 %.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР