Кризата с покачващите се разходи за живот е най-голямото непосредствено

...
Кризата с покачващите се разходи за живот е най-голямото непосредствено
Коментари Харесай

Световните лидери в Давос ще търсят решение на кризата с разходите за живот

Кризата с покачващите се разноски за живот е най-голямото директно предизвикателство пред човечеството, считат над 1200 водачи от частния и обществения бранш и специалисти, взели присъединяване в допитване на Световния стопански конгрес. Климатичните промени обаче остават най-голямата опасност за света в дълготраен проект, демонстрира, оповестено малко преди началото на годишната среща на върха в Давос на 16 януари. Във фокуса на полемиките тази година ще бъдат икономическите последици от пандемията и войната в Украйна - енергийната и продоволствената рецесия и високата инфлация.

" Много малко водачи от днешното потомство имат опит с този тип обичайни опасности, свързани с храната и силата, до момента в който в това време би трябвало да се борят с това, което се задава във връзка с задълженията и климата ", споделя пред Bloomberg Саадиа Захиди, ръководещ шеф на WEF. Затова съгласно нея е нужен " нов вид водачество, което е доста по-гъвкаво ". Правителствата ще би трябвало да вършат взаимни отстъпки през идващите години, защото ще се сблъскват по едно и също време с голям брой провокации в областта на околната среда, обществени компликации и опасности за сигурността. Това положение на скупчване на закани организацията дефинира като " поликриза ". В тази към този момент " токсична композиция " от възходящи световни опасности вероятно ново шоково събитие като боен спор или вирус може да стане " неуправляемо ", споделя Захиди.

Затова тази седмица срещата на върха ще протече под мотото " съдействие в един фрагментиран свят ". Ако държавните управления не се оправят с актуалната рецесия, има риск от невиждани обществени разтърсвания, предизвестява отчетът. Геополитическите съперничества рискуват да засилят икономическите проблеми и да изострят както краткосрочните, по този начин и дълготрайните опасности, по тази причина страните би трябвало да работят дружно.
Реклама Климатичните промени остават най-голямата опасност за света в дълготраен проект.
В небосвод от две години с изключение на рецесията с цената на живота най-големите опасности идват от изменението на климата, естествени бедствия и геоикономическа борба. В дълготраен проект четирите топ закани са свързани с климата, а след тях се подреждат киберпрестъпността и миграцията. Разходите за живот остават отвън този лист, което демонстрира, че съгласно водачите тази рецесия е краткосрочна и упованията са до две години да отшуми. Екологичните проблеми обаче остават дълготраен проблем, като непроменяемо преобладават последните издания на класацията.
По-малко сняг в Давос
Въпреки че се намира на 1560 м надморска височина, гореща вълна донесе на швейцарския град температури много над нулата при започване на януари. Сега с изключение на тематиките, които водачите от международния хайлайф ще разискват, неспокойствие провокира и въпросът ще има задоволително сняг, с цел да карат ски.
Въпреки че се намира на 1560 м надморска височина, гореща вълна донесе на швейцарския град температури много над нулата при започване на януари Източник: Reuters Реклама
Освен че е хазаин на икономическия конгрес, Давос е и дом на метеорологична станция, която съхранява най-дългата поредност от ежедневни данни за снежна завивка на огромна надморска височина, написа Bloomberg. Сателитните фотоси демонстрират, че лятната снежна завивка е намаляла с 10% през последните 40 години. Ако това не наподобява доста, зимната завивка от 1971 година, когато се учредява Световният стопански конгрес, е изтъняла приблизително с над 40%. Този конфликт с действителността може да подейства отрезвяващо на водачите.
Свързани публикации Петролен шеф от ОАЕ ще води климатичната среща COP28 в Дубай наесен 12 януари 2023, 16:15 По-умерена инфлация и слаб растеж на Брутният вътрешен продукт: прогнозите на водещите банки за световната стопанска система 11 януари 2023, 09:27 Още въздух под налягане 28 декември 2022, 05:50 След COP27: Как Европа може да поеме водачеството в опазването на климата 24 ноември 2022, 12:45 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Васил Минков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР