Кризата на властта в Лондон приближава Шотландия до поемането на

...
Кризата на властта в Лондон приближава Шотландия до поемането на
Коментари Харесай

Барабаните на шотландската независимост бият все по-гръмко

Кризата на властта в Лондон доближава Шотландия до поемането на цялостен надзор над личната си орис

Най-срамната рецесия на властта в историята на Англия доста подкопа освен престижа на страната в света, само че и нейното вътрешно единение. Целостта й беше под въпрос. Една от аргументите за прибързаното бягство от премиерски пост на " невероятната " Лиз Тръс е точно фактът, че въпросът за провеждането на референдум за самостоятелност в Шотландия доближи връхната си точка.

На 11-12 октомври тази самодейност беше публично разисквана във Върховния съд на Кралството. Той даде обещание да произнесе окончателната си присъда преди края на годината. За да бъде това решение удобно за Лондон, в доста връзки беше належащо незабавно да се размени прямата Лиз Тръс с някой по-подходящ.

Достатъчно е да се каже, че през цялото си малко ръководство тя не е имала нито един, даже телефонен контакт с доста по-успешния и харизматичен шотландски сътрудник Никола Стърджън, която упорства за осъществяване на втори референдум за отделянето на района от Обединеното кралство на 19 октомври 2023 година

Риши Сунак, който размени Тръс, към този момент даде да се разбере, че е подготвен да влезе в по-конструктивен разговор с шотландците, надявайки се да убеди жителите на северните планини да се откажат от цялостна самостоятелност, като им даде някои спомагателни права. Според един от най-видните поддръжници на новия министър председател, депутатът Андрю Боуи, Риши Сунак „ ще се опита да построи връзки на почитание сред държавното управление на Обединеното кралство и Шотландия след години на неприязън и неодобрение “.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън, несъмнено, поздрави Риши Сунак за назначението му, като сподели, че " ще направи всичко допустимо да насърчи градивни работни връзки с него ", само че го прикани да свика неотложно предварителни парламентарни избори. Тя побърза да уточни, че „ за Шотландия, несъмнено, той ще стане следващия министър-председател, за който не гласувахме и сигурно не бихме дали своят вот, даже и да беше допустимо.

За да избегне допустима щета от държавните управления на Уестминстър, които нямат мандат тук, и с цел да вземе нашето бъдеще в свои ръце, Шотландия се нуждае от самостоятелност. “ С други думи, назначението на Сунак не разклати шотландците в реализирането на желанията им.

Като цяло, по време на изостряне на рецесията на властта в Обединеното кралство, Никола Стърджън и ръководената от нея Шотландска национална партия (SNP) се придвижиха доста напред, оправдавайки правото си на осъществяване на референдум и следваща самостоятелност. Никола Стърджън счита, че причините за самостоятелност стават все по-силни с всеки минал час с помощта на хаоса в партията на торите.

Тя напълно ясно показа на популацията главните насоки на държавното устройство и развиване на бъдещата свободна Шотландия, привличайки повече от всеки път необятна социална поддръжка. Няма подозрение, че при възможен референдум преобладаващото болшинство от шотландците ще гласоподават за самостоятелност.

На 17 октомври Н. Стърджън показа проект за създаване на самостоятелна шотландска страна, като се концентрира върху тези точки, които бяха най-неясни за популацията на предходния референдум през 2014 година Именно поради това, както се счита, тогава 54% от шотландците са били срещу. Освен това по това време Англия беше член на Европейски Съюз и Брюксел не поддържаше шотландците.

След Brexit картината се промени трагично и опцията за връщане на пазарите в Европейски Съюз е доста действителна и привлекателна вероятност за тях. Според Стърджън, „ Ако Шотландия напусне Обединеното кралство, ще бъде основана самостоятелна шотландска централна банка и работа за ръководство на дълга. Институциите ще работят без значение от държавното управление в Единбург и ще играят основна роля в обезпечаването на финансовата мощ на окръга, мониторинг на осъществяването и транспарантно прогнозиране. Шотландската фискална комисия ще бъде „ доста подсилена “, с цел да копира дейно Службата за фискална отговорност на Обединеното кралство.

Въпреки че самостоятелна Шотландия няма да носи юридическа отговорност за дълга на Англия, тя ще носи „ морална отговорност. " Така че държавното управление в Единбург ще работи с Уестминстър за реализиране на „ заслужено споразумяване както на дълга, по този начин и на активите “, излага проекта си Стърджън.

Новата национална валута ще бъде въведена " допустимо най-скоро " в сходство с проекта на шотландското държавно управление.

Независима Шотландия ще остане част от Общата зона за свободно придвижване, която включва Обединеното кралство, Република Ирландия и подвластните от короната Джърси, Гърнси и остров Ман. След плануваното приемане на участие в Европейски Съюз, шотландците ще могат да се движат свободно в Европейски Съюз. Стърджън особено акцентира, че концепцията, че шотландците ще би трябвало да демонстрират паспортите си, с цел да посетят родственици в Англия, е " цялостна нелепост ".

Най-важното е, че самостоятелна Шотландия неотложно ще стартира процедури за присъединение към „ най-големия в света търговски блок на Европейски Съюз “, което ще й разреши да „ разшири и разнообрази търговията си, както направи Ирландия след присъединението си към Европейски Съюз “.

Споменаването на Дъблин не е по никакъв начин инцидентно, защото ирландците, в миналото най-изостаналите в Западна Европа, през днешния ден са на самия връх в Европа по развиване и изпреварват всички останали елементи на Англия. Последната, съгласно Стърджън, „ върви по в основата си неверен път. “

Последната линия на отбрана на Лондон против шотландските офанзиви остава английският Върховен съд, към който беше отвеян въпроса дали Единбург може да организира референдум за самостоятелност на Шотландия без утвърждението на Уестминстър. След чуване на страните процесът на обзор се чака да отнеме към два месеца.

Не е изненадващо, че юристите, настоящи от името на кралското държавно управление, както и основният прокурор, споделиха на Върховния съд, че опитът на шотландските министри да получат утвърждението на законопроекта за референдума от съда е „ несвоевременен “ и „ научен “. Главният прокурор на Шотландия Дороти Бейн от своя страна прикани съда да даде утвърждение на Никола Стърджън да прегледа законопроект, който ще разреши провеждането на референдума идващия октомври. Това, сподели тя, е това, което хората в Шотландия желаят, откакто демонстрираха стремежите си, като гласоподаваха за SNP на районните избори.

Със сигурност няма доста шансове за позитивно правосъдно решение за шотландците. Но отрицателният му резултат за тях е изпълнен с в допълнение изостряне на вътрешнополитическата конюнктура и акции на гражданско непокорство. Трябва също по този начин да се има поради, че от петимата членове на Върховния съд двама, в това число ръководителят лорд Рийд, са шотландци.

Следователно даже разделно гласоподаване на окончателната присъда ще даде съображение да се сложи под подозрение. Най-вероятно при (като цяло) негативно решение за Единбург, формулировката на решението ще бъде толкоз неразбираема, че да разреши на шотландците да продължат да насочат своите претенции.

И даже в случай че решението на съда е негативно, Стърджън се чака да сложи шотландската самостоятелност в центъра на предстоящите предварителни избори в Обединеното кралство, заявявайки, че Шотландия има неотменимо право да взема решение бъдещето си.

В същото време пропагандата за опазване на единството на страната наподобява патетична. И по този начин, във вестника The Scotsman, следен от британските консерватори, само че пиздаван в Единбург, локалният народен представител Мърдо Фрейзър упреква Стърджън в непоносимост към цветнокожите и мигрантите, както и в неприкрита " ненавист " към торите.

Например, вместо да настани украинските бежанци в комфортни домове в Шотландия, „ тя ги изпраща в затворнически кораби “. Освен това, защото Обединеното кралство " играе първа роля " в противодействието на " злокобната инвазия на Путин в Украйна ", съсипвайки Обединеното кралство, Никола Стърджън, споделят те, угажда на Путин.

Трябва да се каже, че апели като преселването на украинци в комфортни домове надали ще намерят отговор измежду елементарните шотландци, изключително тези, които единствено мечтаят за такива жилища. По същия метод доста хора имат огромни подозрения по отношение на способността на Риши Сунак по някакъв метод да усъвършенства цялостната социално-икономическа обстановка в страната. Следователно желанието на северняците за изолираност ще се усили.

Англия и Шотландия живеят дружно едвам от 1707 година, когато парламентите им гласоподават да се обединят. Припомнете си, че Переяславската Рада, която сплотява Московското царство и Хетманска Украйна, се състоя през 1654 година Тоест интервалът на общуване в една страна при шотландци и британци е даже с половин век по-кратък от този на украинци и руснаци. Ако някои могат да се разделят, за какво други да не могат?

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР