Криви и много по-големи от старите фуги, накълцани, счупени и

...
Криви и много по-големи от старите фуги, накълцани, счупени и
Коментари Харесай

Ремонтът на Жълтите павета - не е хубаво и не е готово - Общество

Криви и доста по-големи от старите фуги, накълцани, счупени и непочистени павета, неравности, дупки и меко казано странни форми на разпореждане и преход сред зоните. Така наподобяват именитите жълти паветта на най-централният площад на София пред Народното събрание. 

Реконструкцията пред Народното събрание е част от световното преустрояване на Зона 4 на софийския център, в която попада и площадът към храм-паметника „ Александър Невски “. Строителството се прави от добре известната компания – " Трейс Груп ". Общият бюджет за ремонта на Зона 4 е 14,2 млн. лева без Данък добавена стойност.

“Най-лошото е, че дребното останали жълти павета се режат, с цел да могат строителите да запълнят некадърните фуги и по този начин ремонтът на историческата настилка в действителност я унищожава ", разясниха на 15 септември от “Спаси София ”.

Жълтите павета са културно завещание и унищожаването им би следвало да притегли вниманието на Националния институт за недвижимо културно завещание. Оставянето на камари с пясък след всеки ремонт пък е процедура в така и така прашна и мръсна София.



От ляво на огромната фуга паветата са пренаредени, от дясно към момента не.

Традиционният ремонт на ремонта

Ден по-късно на сигнала реагира кметът Йорданка Фандъкова. " Ако някой от изпълняващите се поправки в София не е осъществен качествено, ще бъде поправен. Това е част от контракта и постоянно е било за сметка на изпълнителя ", сподели тя. Фандъкова посочи, че този план е доста огромен. Той включва цялата зона на площад " Народно заседание ", част от бул. " Цар Освободител ", цялата зона към паметника " Свети Александър Невски ", " Оборище ", част от " Московска ".

Частта, която е “ремонтирана ” пред Народното събрание беше затворена повече от месец. Фандъкова напомни, че задачата е била да се подменят отчасти паветата там, където са най-големите пропадания: " Проблема всички го знаем, по цялото продължение на " Цар Освободител " е знакът на София, емблемата на София — жълтите павета. За страдание, тази настилка в никакъв случай не е била планувана за този тежък трафик, който минава по нея и е минавал десетилетия. "

По думите ѝ този сектор не е ремонтиран от десетилетия, а и към този момент не се създават жълти павета и това постанова да се работи със съществуващите. " Имахме и продължаваме да имаме наличия, които се със относително здрави павета. Всичко това трябваше да се употребява, с цел да се ремонтира секторът ", посочи кметът.

Една разхода по " паветата " демонстрира, че колкото и зле да е осъществено пренареждането, ситуацията в другите сектори на бул. " Цар Освободител ", където е подредена историческата настилка е още по-плачевно.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР