Критикуван заради неяснотите в стратегията си за излизане от изолацията,

...
Критикуван заради неяснотите в стратегията си за излизане от изолацията,
Коментари Харесай

Борис Джонсън представи пред депутатите плана за излизане от изолацията

Критикуван поради неяснотите в тактиката си за излизане от изолацията, наложена поради ковид, английският министър председател Борис Джонсън през днешния ден се постара да обясни в елементи проекта за намаляване на рестрикциите стадий по стадий, само че неяснотите останаха. Джонсън също така предизвести, че няма да се поколебае да се върне обратно, в случай че е належащо, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера министър председателят разгласи в телевизионно послание удължение до 1 юни на изолацията, оповестена в края на март, само че с леки промени и вероятности за следващо облекчение на рестрикциите.

Веднага проектът на премиера породи рецензии. Първо имаше неизясненост по въпроса за възобновяване на работата, излагащо на риск най-бедните служащи и преценено като преждевременно от шотландските управляващи и учителските синдикати. Планът му бе подложен на критика и от авиационния бранш поради слагането под карантина на пасажерите.

Планът бе оповестен през днешния ден и съдържа 50 страници. Той включва три детайлни стадия на излизане от карантината. След публикуването на документа Джонсън приказва и пред депутатите в продължение на един час. Но отново не съумя да разсее някои от неяснотите в текста.

Според проекта на държавното управление хората ще могат от сряда, 13 май да се разхождат, пекат на плажа или да излязат измежду природата, само че при съблюдаване на отдалеченост. Препоръчва се да се носят маски в магазините и публичния превоз, да заобикалят да употребяват този превоз или пиковите часове в него.

Препоръчва се отдалеченият труд, само че тези, които не могат да работят от у дома, по-специално служащите в заводите и строителите, са насърчени да се върнат на работа.

Карантина се планува за пасажерите, идващи от чужбина, с изключение на от Ирландия и от Франция, само че дата за влизане в действие на правилото не се показва. Казва се единствено, че мярката ще влезе в действие в скоро време, само че това няма да стане на 13 май, когато започва първият стадий на излизане от изолацията.

На второ време, от 1 юни и при положение на прогрес в битката с пандемията началните учебни заведения и някои бизнеси ще могат да отворят порти, спортният сезон да бъде възобновен при закрити врата и всяко домакинство ще има правото да посещава друго домакинство.Третият стадий е от 4 юли и планува отваряне на пъбове, на фризьорски салони, на храмове и на киносалони.

Шотландската премиерка Никола Стърджън още от в този момент сподели, че тези неща не се ползват за нейната област и съобщи, че шотландското държавно управление не е уверено, че тези промени могат да се създадат по един сигурен метод в Шотландия без риск от евентуално ново излизане от надзор на епидемията.

Синдикатите на учителите са срещу завръщането на учениците в учебно заведение през юни. Безпокойство има и по отношение на връщането на някои хора на работа от сряда, заради неналичието на ясни правила в тази тенденция. Професиите, изискващи нискоквалифициран труд са първите наранени в тази тенденция, макар че съгласно проучвания смъртността от Ковид-19 при хората, упражняващи този труд, е по-висока.

Днес компанията за лондонския превоз пък прикани хората да покриват лицето си и разгласи, че работи за увеличение на честотата на придвижване на транспортните средства.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш първите гневни крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР