Критикът на Кремъл и изявен опозиционер Алексей Навални се прибра

...
Критикът на Кремъл и изявен опозиционер Алексей Навални се прибра
Коментари Харесай

Навални кацна в Москва и веднага го арестуваха

Критикът на Кремъл и изявен опозиционер Алексей Навални се прибра в Москва в неделя вечер и незабавно по-късно беше задържан. Политикът бе арестуван от полицията незабавно откакто мина паспортния надзор на летище " Шереметиево ", оповестява " Свободна Европа ".

Там той кацна с полет от Берлин. В немската столица Навални се възстановяваше след нападение против него, за което упреква Кремъл.

Полетът на самолетна компания " Победа ", на чийто ръб се намираше опозиционният политик, беше пренасочен в последния миг.

Първоначално се знаеше, че той би трябвало да кацне на летище “Внуково”, където се бяха събрали доста негови последователи. Те желаеха да го посрещнат макар възбраната на управляващите, които официално се позоваха на противоепидемичните ограничения. Минути преди самолетът да се приземи обаче той бе пренасочен към друго летище в Москва - " Шереметиево ", а " Внуково " беше затворено.

Руският опозиционер се завръща в страната си макар упованията управляващите в Москва да го арестуват.

Междувременно полицията задържа десетки хора на летище " Внуково ", които чакаха идването на Навални в Москва.

Малко след 18 ч. стана ясно, че съветската полиция е задържала някои от най-близки съдружници на Навални на московското летище, където трябваше да се срещнат с него при завръщането му от Германия.

Иван Жданов, началник на Фондацията за битка с корупцията на Навални, съобщи в Туитър, че измежду арестуваните е основният съдружник на опозиционера Любов Собол. 33-годишната Собол стана известна през лятото на 2019 година, когато на нея и на други опозиционни политици беше неразрешено да се кандидатират за избори за локални препоръки в Москва. Тя разгласи проектите си да взе участие в тазгодишните парламентарни избори.

Задържани са още Руслан Шаведдинов от фондацията на Навални, както и журналистът от “Новая газета” Влад Дошкин.

Освен това служителите на реда са принуждавали всички присъстващи на летището, които не имат билети за полети, да изоставен региона.

Че Навални ще бъде задържан ведага след прибирането си в Москва, стана ясно от изказване на съветската Федералната работа за осъществяване на наказванията (ФСИН), оповестено в четвъртък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР