Критично важно е отношенията между Скопие и София да се

...
Критично важно е отношенията между Скопие и София да се
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в РСМ: Критично важно е отношенията между Скопие и София да се успокоят

Критично значимо е връзките сред Скопие и София да се успокоят, с цел да могат водачите от двете страни на границата да обсъдят умерено и рационално какъв е пътят напред във връзка с някои от проблемите, които основават напрежение сред България и Република Северна Македония. Това е от основно значение. И не би трябвало да спре или даже да забави напредъка на Северна Македония към Европейски Съюз, сподели в изявление за телевизия Телма посланикът на Съединени американски щати в Република Северна Македония Анжела Алегер. 

Тя приветства решението на министъра на външните работи в Република Северна Македония Буяр Османи да отиде в София и „ да беседва с Министерството на външните работи там и с други водачи за това по какъв начин да се поддържат малцинствените общности в Северна Македония, и по какъв начин двете страни могат да реализират прогрес в превъзмогването на конфликтните точки ”.

По думите на Агелер, Съединени американски щати поддържа пътя на Северна Македония към Европейски Съюз , който изисква сложни решения и сложни избори, само че съгласно нея страната „ се оправя добре ”. 

Посланикът разяснява и въпроса, обвързван с упованията в Северна Македония да видят дали в " черния лист " на Съединени американски щати ще има и нови имена от страната - очакване, което беше подхранено от идването в Северна Македония на американски екип, „ с цел да огледа по-агресивно на предишните и актуалните корумпирани участници ” в обществено-политическия живот, както тогава изясни Агелер.

Посланикът на Съединени американски щати в Северна Македония посочи, че „ въпросът не е да бъде изработен един лист и да се завърши с него ”. 

Моите упования са, че ще забележим някои имена през идващите месеци, само че не знам каква е точната времева рамка . Бих помолила хората да бъдат търпеливи, само че и да схванат, че това е непрестанен развой. Списъкът не е един, само че това може би е опция хората да бъдат по-малко фокусирани върху един лист, а повече върху дейностите и дейностите, които биха сложили някого в листата. Мисля, че това е опция за правосъдната система да се вгледа съществено в себе си. Продължават да се появяват образци, които наподобяват доста подозрителни, освен на Съединени американски щати и посолството, само че и на елементарните хора, които желаят да продължат живота си, знаейки, че тяхното държавно управление, че техните политици работят в техен интерес. В интерес на жителите, а не в собствен персонален интерес, на арбитър, прокурор или на който и да било ”, сподели Агелер.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР