Кристиян Шкварек - кандидат за евродепутат от гражданската квота на

...
Кристиян Шкварек - кандидат за евродепутат от гражданската квота на
Коментари Харесай

Прецедент! Кандидат за евродепутат от квотата на ВМРО съди Фейсбук заради наложена му цензура

Кристиян Шкварек - претендент за евродепутат от гражданската квота на Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ, е стартирал процедура /завеждане на искова молба за формиране на дело/ в Софийски областен съд против Facebook, поради това, че обществената мрежа е блокирала профила му за 30 дни. Това разгласи през днешния ден претендентът на конференция, написа Novini.bg.

Мотивите за исковата молба са поради нарушение на член 39 от Конституцията, обвързван със свободата на словото, както и текстове на Изборния кодекс, дефиниращи правото на всеки претендент да пропагандира в писмен тип. Адвокатът на Шкварек изясни още, че защото главната публика на претендента за евродепутат е във Facebook, където той има 5000 почитатели, никакви пояснения и оправдания на платформата не биха били състоятелни.

Мотивите, с които платформата е спряла профила на Кристиян Шкварек, са за нарушение на стандартите на общността със фотография на неговия статус, без да му се даде съответно пояснение. По думите на Шкварек в навечерието на предизборната си акция той е споделил една изцяло отговаряща на стандартите на платформата лековата смешка, задявка. " Статусът даже не беше политически, в него не са употребявани неразрешени думи, нищо вулгарно, даже термини, адресирани до етноси и вяра, а нещо за Великден. Нещо, което самата платформа освен не не разрешава, а в противен случай насърчава ", разяснява Шкварек.

" Разликата е в това, че моята смешка беше споделена в закостенял профил на закостенял политик и деятел, който нерядко е бил нападан и блокиран точно поради това ", уточни претендентът за евродепутат. Според него сега сходно заглушаване се прави съвсем напълно против консервативни и десни политици в акцията, а не против демократични и това е статистически потвърдено. По този метод Facebook се е намесила непосредствено и в българските избори за Европейски парламент, уточни Шкварек.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Варна (преди 21 секунди) Рейтинг: 57204 | Одобрение: 31209 Цензурата е закононарушение. Трябва да има закон против цензура ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ! Напиши коментарИме:Коментар: