Кристина Попова от ППМГ“Никола Обрешков“ е 55-та Царица Роза на

...
Кристина Попова от ППМГ“Никола Обрешков“ е 55-та Царица Роза на
Коментари Харесай

120-ят Празник на розата започна


Кристина Попова от ППМГ “Никола Обрешков “ е 55-та Царица Роза на Казанлък. Нейни подгласнички станаха Нона Ангелова, също от ППМГ “Никола Обрешков “ и Дебора Маркова от СУ “Екзарх Антим I “. Изборът на високопоставеното жури всред 23 казанлъшки абитуриентки бе изработен по време на хубав конкурс-спектакъл довечера в залата на Дома на културата „ Арсенал “.

Домакинът на събитието Кметът Галина Стоянова поздрави: „ Долината живее, диша и става все по-красива! “, сподели тя. „ В тези дни ще се реят розовите градини и ще се огласят от ангелските български гласове. “, заяви тя и показа звездите от празничната стратегия. „ В тези прелестни дни на изложения, арт събития ще има доста международни, запаметяващи се срещи. “, предложения Кметът на Казанлък. Тя благодари на всички донори, спомоществователи и уредници на 120-я Празник на Казанлък. „ Пролетта пристигна. Семето на празниците е посято в сърцата ни – наслаждавайте им се! “, пожела Галина Стоянова.
-->
Очарователните млади дами се показаха пред публиката в театрални дрехи, с танц на огнения ПАМБОС Агапиу и неговата партньорка Елисавета Христова – специфични посетители на състезанието. След това дефилираха във фолклорни носии на побратимени на Казанлък градове от целия свят, направени от казанлъшките читалища НЧ “ЖАР - 2002 “ и НЧ “Пробуда “, с.Копринка. Темата за побратимяванията на Казанлък бе забавно вписана на сцената. Кандидатките за влиятелната купа разказваха в резюме историята на доближаването на Града на розите с градове от разнообразни точки на планетата. На финала на своето показване претендентките за короната демонстрираха елегантна походка в публични вечерни дрехи.

За първи път тази година преди началото на спектакъла девойките се показаха за феновете на особено дефиле във фоайето на ДК “Арсенал “.

Поп певицата, родом от Казанлък, Светла Иванова и поп-изпълнителят Дамян Попов забавляваха с музикални осъществявания присъстващите и водиха конкурса-спектакъл. Както постоянно, те оповестиха в последния миг състава на журито. Традиционно, в него влизат другари, специалисти и ценители на българската красота. Под председателството на шефа на Технически лицей – Казанлък към Технически университет – София проф.Ивайло Ганев, Царица Роза 2023 уточни петчленно жури: Белослава Желева – Царица Роза 2022, Юлия Попова – Царица Роза 2013, Владимир Спасов – пълномощник на „ М+С Хидравлик “, Мениджър на годината, Жана Андонова, притежател на „ АЛТА ОЙЛС “ ЕООД, водещ производител на етерични масла и флорални води у нас,  Такаюки Шинозава – консултант и заместник-ръководител на задача в Посолството на Япония в Република България.

Тази година към младите хубавици на Казанлък Кметът Галина Стоянова отпрпави предизвикателство да се ангажират със обществено значима идея, на което девойките откликнаха с най-различни благородни начинания.

По стъпките на програмата „ Пътят към Короната “ кандидатките за Царица Роза бяха неразделно водени от инструктора по Зумба Гергана Начева, а за външния им тип се грижеше екип от коафьори, воден от казанлъчанина Стенли Нанчев. Известен с благотворителните си дела и довечера той не изневери на себе си и подари блестяща корона и бижута на новата Царица Роза.

Всички хубавици получиха доста дарове. Традиционно, всяко момиче получи цветя и дарове за спомен от Кмета на Казанлък Галина Стоянова. Сред най-важните награди, дарени от спомоществователи и другари на Града на розите, с изключение на обичайния билет за посещаване в Япония от Посолството на Япония, се отличиха билет за Шанхай, Китай за присъединяване в интернационална туристическа борса на щанд на Казанлък и парична премия от 2 000 лева, обезпечена от Технически университет – София.

55-то издание на конкурс-спектакъла „ Избор на Царица Роза “ бе излъчено онлайн на огромен екран на централния площад „ Севтополис “ и в обществените мрежи!

Веднага след избора на Царица Роза 2023 спектакълът с огнените танци на ПАМБОС Агапиу с приказно влакче бе пренесен на площада за показване на претендентките за короната, Царицата и нейните подгласнички пред необятната аудитория.

С избора на Царица Роза Кристина Попова от ППМГ “Никола Обрешков “ и нейните подгласнички Нона Ангелова и Дебора Маркова в Казанлък стартира вълнуващият, юбилеен 120-и Празник на розата с богата стратегия от културни събития. Церемонията по Коронясване на Царица Роза дава начало на кулминационните дни – 2, 3 и 4 юни 2023 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР