Кристиано Роналдо укори феновете на Реал в първото си интервю

...
Кристиано Роналдо укори феновете на Реал в първото си интервю
Коментари Харесай

Роналдо за феновете на Реал: Освиркваха ме, но сега ще плачат

Кристиано Роналдо укори почитателите на Реал в първото си изявление като състезател на Ювентус. Той изрази неразбиране, че е бил освиркван в избрани моменти и сподели, че в този момент поддръжниците на Реал ще плачат за него, написа Трафик Нюз. Припомняне, че по-рано прехвърлянето му от Реал в Ювентус за 105 милиона евро бе публично финализиран.

Не отивам в Юве на инат. Може би е правилно, че в Реал не ме оцениха, до момента в който бях техен футболист. Феновете пък ме освиркваха, за какво? Сега може би ще си спомнят с трогване за мен и ще плачат. Надявам се да е по този начин. За тях това е краят, само че за мен е ново начало, сподели Роналдо. Постигнах всичко във футбола и то в разнообразни шампионати. Няма какво да потвърждавам. Юве е един от най-великите тимове в света и неговите последователи правят оценка величието. Те схващат от футбол. Едни за други сме. Не мога да обещая нищо с изключение на здрава работа и голове. Не желая да приказвам за Лионел Меси, той не ми е противник, към този момент не съм в Ла Лига. Не дължа нищо на Испания, не ме питайте неща за там. Вече съм в най-великия италиански клуб и виждам единствено напред, добави португалецът.

По-рано той пусна прощално писмо до почитателите на някогашния си клуб, в което говореше напълно други неща. Ето какво се споделя в него:

Тези години в Реал Мадрид и в града Мадрид може би бяха най-щастливите в моя живот. Чувствам само голяма признателност към клуба, към публиката и към града. Искам единствено да благодаря на всички тях за обичта и отношението, което получих. Въпреки всичко мисля, че пристигна моментът да отворя нов стадий от живота си и по тази причина помолих клуба да одобри да ме продаде. Така го усещам и апелирам всички, най-много нашите последователи, да ме схванат. Бяха 9 в действителност вълшебни години. Бяха 9 неповторими години. За мен това време беше прочувствено, въпреки и тежко, тъй като Реал Мадрид изисква в действителност доста, само че зная добре, че не бих могъл да не помни, че тук се любувах на футбола по неповторим метод.

На терена и в съблекалнята до мен бяха превъзходни съотборници. Чувствах топлината на една невероятна аудитория и дружно завоювахме 3 следващи Шампионски лиги и 4 Шампионски лиги за 5 години. Заедно с тях, на самостоятелно равнище, завоювах 4 “Златни топки ” и 3 “Златни обувки ”. Всичко това реализирах в този величествен и извънреден клуб. Реал Мадрид завладя моето сърце и това на моето семейство. Затова повече от всеки път желая да кажа “благодаря ”: Благодаря на клуба, на президента, на шефовете, на съотборниците, на всички треньори, лекари, физиотерапевти и невероятни служетели, които разрешават всичко да работи безупречно до най-малкия подробност.

Безкрайно благодаря още един път на нашите почитатели и на испанския футбол. По време на тези вълнуващи 9 години се изправих против доста огромни играчи. Моето почитание и самопризнание към всички тях. Раздадох се доста и пристигна моментът за нов цикъл. Тръгвам си, само че тази фланелка, тази емблема и “Сантиаго Бернабеу ” ще ги проследявам постоянно като нещо мое без значение къде са. Благодаря на всички и, несъмнено, както споделих още първия път на нашия стадион преди 9 години: ¡Hala Madrid! ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР