Кристиан Хорнер потвърди, че в отбора на Ред Бул никога

...
Кристиан Хорнер потвърди, че в отбора на Ред Бул никога
Коментари Харесай

Разногласия в Ред Бул след три старта във Формула 1

Кристиан Хорнер удостовери, че в тима на Ред Бул в никакъв случай не са поставяни цели за изискван най-малко брой победи във Формула 1 през сезон 2019. По този метод Хорнер изцяло отхвърли думите на съветника по техническите въпроси в тима Хелмут Марко, който сподели на тестванията преди старта на сезона, че задачата пред Ред Бул е да вземе повече първи места от предходния сезон. Това значи, че отборът би трябвало да завоюва най-малко пет пъти през актуалната акция.

В Ред Бул са оптимисти след свежия старт с моторите на Хонда, само че в тима са наясно, че би трябвало да подобрят шасито на болида си. Същевременно се знае, че Хонда би трябвало да съкрати разликата с Мерцедес и Ферари, с цел да може Ред Бул да се конкурира с съперниците си по-често. Хорнер удостовери, че визията на Марко не е отборната цел.

„ Хелмут явно обича да приема прекомерно оптимистични вероятности, но ние сме единствено след три минали надпревари до момента”, сподели Хорнер за задачите на екипа през 2019. „ От отборна позиция в никакъв случай не сме си поставяли цели по повод успехите в надпреварите. Нашата цел е да скъсим разликата до водещите отбори”, продължи Хорнер.

Същевременно той показа, че е безсмислено да бъде съден тима преди края на сезона.

„ Смятам, че това е загуба на време. Моето виждане е, че би трябвало да гледаме най-бързата кола и да намерим най-бързия метод да стигнем до това равнище и при нас. Виждаме какъв брой мощно работят Ферари и Мерцедес, само че вярвайте, че и при нас е по този начин. Да се вършат заключения след толкоз малко надпревари е заблуждаващо”, добави още Кристиан Хорнер.

Шефът на Ред Бул показа също по този начин, че е окуражен от представянето на Макс Ферстапен, който си обезпечи подиум в Австралия по-рано. Белгиецът е трети във краткотрайното класиране след две четвърти места в Бахрейн и Китай, а активът му е на 29 точки пасив зад водача Люис Хамилтън.

„ Мисля, че израставнето на Макс си проличава след всеки минал стадий. Досега той организира три мощни надпревари и явно го гони заплашителен карък, с цел да не бъде на подиума в Бахрейн. В Китай направи мощна конкуренция, която го изведе на четвъртото място. Това е струпване на точки към този стадий. Все още не е толкоз огромна точковата разлика напред, а той към момента е пред двамата водача на Ферари в шампионата. Все още има дълъг, дълъг път, тъй че е значимо да не се предаваш на този стадий от годината”, приключи босът в Ред Бул.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР