Кристалина Георгиева е най-вероятният нов шеф на Международния валутен фонд.

...
Кристалина Георгиева е най-вероятният нов шеф на Международния валутен фонд.
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева е единствен кандидат за шеф на МВФ

Кристалина Георгиева е най-вероятният нов началник на Международния валутен фонд. В седем часа тази заран изтече срокът за обществено оповестяване на кандидатурите за поста. Англия също поддържа българката.

 © БГНЕС
Кристалина Георгиева е на път да смени Кристин Лагард отпред на МВФ откакто евентуалният противник на българката някогашният английски финансов министър Джордж Озбърн се отхвърли от конкуренцията. Сега Лондон поддържа Георгиева.

Срокът за обществено номиниране на претенденти в последната минута изтече в седем сутринта. Ако има скришен претендент,фондът не огласява името му.Институцията не е коментирала тази страна на въпроса.Източници осведомени с процеса обаче настояват, че няма признаци за различен съперник.

66-годишната някогашна еврокомисарка беше номинирана от европейските страни през август.Изискването за възраст отпадна през вчерашния ден и по този начин тя дава отговор на изискванията за началник на фонда.Процедурата изисква сортиране на не повече от трима претенденти за поста и чуването им от изпълнителния съвет.Следва гласоподаване.Очаква се новият началник на МВФ да бъде публично разгласен на 4 октомври, две седмици преди годишната среща на финансовата институция и на Световната банка.
 Отпадна последната спънка пред Кристалина Георгиева да застане отпред на МВФ Отпадна последната спънка пред Кристалина Георгиева да застане отпред на МВФ
Международният валутен фонд отстрани последното затруднение пред кандидатурата на Кристалина Георгиев. Институцията одобри промени в устава си, с които...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР