Кристъл Палас спечели лондонското дерби с Уест Хам, след като

...
Кристъл Палас спечели лондонското дерби с Уест Хам, след като
Коментари Харесай

Рой Ходжсън изпълни целта си след зрелищно лондонско дерби със седем гола

Кристъл Палас завоюва лондонското дерби с Уест Хам, откакто надви с 4:3 над „ чуковете “ в зрелищен дуел на „ Селхърст Парк “. Така „ орлите “ доближиха границата от 40 точки, която в Премиър лийг е считана за сигурен маркер за оставане в елита. Това беше и задачата на Рой Ходжсън, когато пое тима в миг, в който той беше заплашен от изпадане. Уест Хам пък остава на пет точки от рисковата зона.

Началото на дуела се забави с 15-ина минути поради проблем с турникетите на стадиона, поради който почитателите не съумяха да влязат в точния момент.

Двата тима изиграха извънредно отворен мач, като единствено през първото полувреме си означиха общо пет гола. Още в деветата минута Томас Соучек откри резултата. Боуен центрира от корнер, а Олисе игра неприятно с глава и на процедура единствено смъкна топката за чеха, който бе прецизен от близко за 0:1. Домакините обаче реагираха уместно. В 15-ата минута Олисе изкупи грешката си при попадението на „ чуковете “, извеждайки доста добре Джордан Аю, който стреля около Фабиански – 1:1. В 20-ата минута „ орлите “ направиха цялостен поврат. Олисе центрира ниска, Аю опита да засече с пета, само че пропусна и кълбото стигна до Заха, който стреля в далечния ъгъл. Десет минути по-късно Кристъл Палас към този момент водеше с 3:1. Соучек се забави с обработването на пас на Агер към него пред наказателното поле и Шлуп му лиши топката, след което излезе очи в очи с Фабиански и стреля около него – 3:1.

В 36-ата минута домакините още веднъж проспаха един корнер пред вратата си. Соучек отклони центрирането с глава на близката греда, след което Антонио направи добавка с глава от близко.

През второто полувреме двата отбора си размениха още по едно попадение. В 63-тата минута домакините получиха дузпа, откакто Агер задържа с ръка в наказателното поле Езе. Потърпевшият бе невъзмутим от бялата точка за 4:2. В 72-рата Уест Хам върна един гол още веднъж след ъглов удар. Соучек още веднъж отклони към далечната греда, а Агер прати топката с глава във вратата на домакините. До края Палас запази преднината си. 

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР