Криптовалутната треска започна да отшумява, печалбата от добива на цифрова

...
Криптовалутната треска започна да отшумява, печалбата от добива на цифрова
Коментари Харесай

В Китай масово се продават преправени видеокарти за добив на криптовалута

Криптовалутната тресчица стартира да отшумява, облагата от добива на цифрова валута е към нулата и фермите едвам съумяват за заплатят тока, изразходван за рандеман.

Някои търговци видяха в тази обстановка отличен късмет да завоюват лесни пари, тъй като цените на графичните карти в магазините по този начин и на паднаха.

В Китай, където бе ситуирана над половината компютърна мощ за рандеман на криптовалута, се появиха хитри търговци, които могат прекомерно неприятно да изненадат купувачите. Уебсайтът EXPreview заяви, че в Поднебесната всеобщо се преправят употребявани за рандеман видеокарти и се оферират като нови.



Манипулацията не е комплицирана: напълно разчистване, промяна на вентилатора (ако има такъв) и замяна на всички лепенки. Сега няма никаква гаранция, че в Aliexpress няма да попаднете на видеокарта, която две години „със силикон на лицето“ се е трудила и последователно е деградирала в добива на Ethereum или ZCash.

Обемите на предлаганите сходни видеокарти са големи и нищо чудно тези „възстановени“ видеокарти да се появят и в нашите ширини.

А в това време Bitcoin курсът пораства и през миналата седмица се качи с 27%, като дръпна нагоре със себе си и другите криптовалути. Наистина ли стартира „to the Moon“ резултатът, по този начин коментиран във форумите за криптовалути?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР