Криптовалутите стават все по-популярни по света в последните години, а

...
Криптовалутите стават все по-популярни по света в последните години, а
Коментари Харесай

Бакалия във Велико Търново предлага пазаруване с биткойни

Криптовалутите стават все по-популярни по света в последните години, а у нас, става известно, към този момент има магазин, в който може да напазарувате артикули от първа нужда и да платите с биткойни.

Услугата се предлага в квартална бакалия във Велико Търново, където преди няколко дни въвели и този метод на заплащане. Новината за това към този момент се разнесла на всички места, а притежателите чакат първите клиенти, които ще проявят предпочитание да платят с биткойни.

Бакалията е мястото, където с изключение на да купи артикули от първа нужда, човек посещава да научи значимите вести от квартала, града и света. А клиентите на този магазин към този момент разискват и курса на криптовалутата.

Собствениците на този магазин може би са първите в страната, които въвели заплащане с изключение на с пари, и с биткойни.

" Това е концепция на сина ми, той е млад и е осведомен с това нещо и това е негова концепция. Той искаше нещо ново, новаторско да предприемем в нашия магазин. Клиентите ни са най-вече възрастни хора и това, което на тях им е належащо самун, мляко, най-насъщните неща, само че другояче се интересуват, питат, обаждат се по телефона ", споделя Росица Стефанова

Част от постоянните клиенти на този магазин споделят, че откакто разбрали, че тук могат да заплащат сметките си с биткойни, почнали да изследват опциите за боравене с криптовалута.

" Това е едно облекчение за хората, които могат да си разрешат и това е валутата на бъдещото. Това е мое мнение. Редовно чувам по малкия екран какви новости има и може би в бъдеще и аз ще употребявам тази валута ", споделя Маргарита, клиент на магазина.

Пазаруването с биткойни става елементарно, споделят чиновниците в магазина, които минали бърз курс на образование.

" Клиентът би трябвало да има едно приложение, конфигурирано на телефона, ние вкарваме сумата, примерно 10.60 лева, надлежно той си сканира този баркод и заплащането става мигновено, единствено че онлайн, по този начин да го кажем ", изясни Веселина Недева, продавач-консултант.

" То е от няколко дни, само че се надяваме в най-скоро време да имаме и първи клиенти ", споделя Росица Стефанова.

Собствениците, които въвели новаторския метод на заплащане споделят, че не се тормозят, че в касата им няма да влизат действителни пари, а ще отиват във виртуален портфейл и са безапелационни, че и съгласно тях това е бъдещето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР