Крипто пазарът преживя ден, изпълнен с интензивна активност, тъй като

...
Крипто пазарът преживя ден, изпълнен с интензивна активност, тъй като
Коментари Харесай

Волатилността на USDT е стратегическа атака срещу Tether според директор на компанията

Крипто пазарът претърпя ден, изпълнен с интензивна интензивност, защото USDT на Tether се отклони леко от обвързването си с щатския $.

Това събитие съответства с публикуването на забележителна информация от Главната прокуратура на Ню Йорк за CoinDesk, което в допълнение ускори интригата.

В отговор на тези събития Паоло Ардоино, основен софтуерен шеф (CTO) на Tether, уверено се изрече за обстановката. Той окачестви събитията като умишлена офанзива против Tether, само че увери, че компанията е добре готова и излиза от обстановката още по-силна.

Ардоино решително съобщи, че денят е бил позитивен за Tether, като акцентира стабилността и готовността на стабилната монета да отбрани своята общественост в лицето на хипотетичната офанзива. Той съобщи, че загубата на фиксацията на USDT е била съзнателно изпитание за подкопаване на доверието в стабилната монета, само че поддържаше тезата, че Tether няма какво да крие и вследствие на това компанията е станала по-силна.

Инцидентът, довел до загубата на обвързаността на USDT с щатския $, произлиза от дисбаланс в 3pool на Curve, вследствие на което USDT се отклони от нормалното си обвързване с щатския $. Увеличеното значение на USDT в 3pool на Curve, достигащо 70% от нормалните 33%, докара до спад на цената на USDT до към $0.997.

Това отклоняване беше породено основно от китов адрес, прочут като CZSamSun, който зае $31.5 милиона и ги обмени за USDC, което докара до леки съмнения в цената на USDT по отношение на щатския $.

Въпреки че съмненията на цените са нормални за волатилния крипто пазар, времето на този случай породи съмнения. Обезценяването се случи в същия ден, в който Главната прокуратура на Ню Йорк даде на CoinDesk документи, свързани с тримесечните доклади на Tether, след решението на Tether да не се опълчва повече на оповестението.

Въпреки провокациите, с които се сблъска, Tether показва резистентност и резервира уговорката си за бистрота. Ардоино акцентира непрекъснатата отдаденост на компанията на откритостта и избягването на непродуктивни правосъдни разногласия, които отклоняват вниманието от действителните проблеми, с които се сблъсква промишлеността.

Техническият шеф на Tether акцентира и ролята на CoinDesk в събитията от деня, като допусна, че тяхното отразяване постоянно фаворизира главните съперници на Tether и показва неправилно пазарната ѝ позиция. Той прикани CoinDesk да остави настрани пристрастията, с цел да не излага на риск вложителите.

Въпреки че събитията към обезсилването на USDT пораждат съмнения, Ардоино увери, че Tether е добре готова да преодолее тази стихия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР