Криминалната издънка на БСП Борислав Гуцанов – Гуцана, търкал няколкократно

...
Криминалната издънка на БСП Борислав Гуцанов – Гуцана, търкал няколкократно
Коментари Харесай

Удар на МВР: 279 000 кутии цигари без бандерол на Гуцана и Дънката открити в склад

Криминалната издънка на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов – Гуцана, търкал няколкократно ареста по разнообразни обвинявания и все пак – водач на Столетницата във Варна и народен представител, е махленски в цигарен бизнес с топ контрабандиста Даниел Славов – Дидо Дънката, удостовери източник на Narod.bg от Министерство на вътрешните работи.

На 21 май 2011-а микробус, пренасящ нелегално 48 мастербокса с цигари, бе арестуван по време на профилирана полицейска интервенция във Варна. Контрабандната стока е била скрита в тайник, заяви персонално тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов.

Полицаите стигнали до склад в Западна промишлена зона-Варна, който е благосъстоятелност на „ Транспортноспедиторска адвокатска фирма “ ЕООД, компания на Борислав Гуцанов. Там са открити още 510 мастербокса цигари.

В един мастербокс има 50 стека цигари – по 10 кутии в стек общо прави 500 кутии цигари. Простата сметка демонстрира, че в 558-те кашона с цигари на Дидо Дънката и Гуцана са равни на 279 000 кутии незаконни папироси…

Борислав Гуцанов е някогашен ръководител на Общинския съвет във Варна. Социалистът бе отхвърлен от поста, откакто бе задържан при започване на 2010 година в акция „ Медузите ”.

Реклама

Операцията го уличи в неизгодни покупко-продажби и злоупотреби при покупката на рейсове втора ръка за общинска компания „ Градски превоз ”.

По-късно Гуцанов, който е член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и регионален водач, съобщи, че акцията против него има политически привкус. Арестът му изкара на митинг „ червени ” симпатизанти, които го опазиха обществено.

„ Това, което е останало, е, че като шеф на склада съм дал пълномощни да се подписват контракти, тъй че моето име няма нищо общо със собствеността на склада. Освен това по никакъв метод нямам нищо общо със стоките в него ”, измъкна се тогава Гуцанов.

Във Варна, обаче, и незаконните структури, и ченгетата бяха наясно, че това са цигарите на Дидо Дънката и Гуцана, уточни източникът на Narod.bg.

По мотив издънката аленият състезател уточни, че за следващ път някой се опитвал да намеси името му.

„ Няма по какъв начин моето име да има някакво присъединяване в това. Дано да не е обвързвано нещо с идните избори ”, сподели тогава водачът на Българска социалистическа партия във Варна, който през днешния ден сипе ум от високата естрада на Народното събрание.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР