Криминалистичната лаборатория на полицията във Варна е достойна да изземе

...
Криминалистичната лаборатория на полицията във Варна е достойна да изземе
Коментари Харесай

Криминалистичната лаборатория във Варна достойна за Хорейшио

Криминалистичната лаборатория на полицията във Варна е почтена да изземе функционалностите на екипа на Хорейшио Кейн от паметния сериал " От мястото на престъплението “.

Тя е една от петте криминалистични лаборатории в регионалните дирекции в Пловдив, Бургас, Варна, Плевен и в Столична дирекция на вътрешните работи, които към този момент разполагат със модерно съоръжение за осъществяване на профилирани проучвания и разбори.

Националният институт по криминалистика и Националната работа за следствие на Норвегия регистрират ползотворно съдействие в региона на криминалистиката. В рамките на изпълнен взаимен план, финансиран от Норвежкия финансов механизъм, специалисти от България и Норвегия споделяха скъп опит и познания,  създавайки благоприятни условия за по-нататъшна взаимна работа и реализиране на високо качество и потенциал на криминалистичните проучвания, научи Varna24.bg от Областния информативен център във Варна.

Новата инсталация дава опция за проучване на наркотични субстанции, цифрови материални доказателства, разбор на документална достоверност и точно проявление на пръстови отпечатъци. Проведени са профилирани образования за експерт-криминалисти, показан е опита на Норвегия в региона.

Прилагането на модерни способи, обмена на познания и опит сред специалистите на двете страни в региона на правоприлагането имат своя значителен принос за противопоставяне на проведената престъпност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР