Криминалисти от Шумен бяха удостоени с голямата награда в конкурса

...
Криминалисти от Шумен бяха удостоени с голямата награда в конкурса
Коментари Харесай

Шуменски криминалисти заслужиха наградата Джовани Фалконе

Криминалисти от Шумен бяха удостоени с огромната премия в състезанието на името на италианския прокурор Джоване Фалконе – " Страхливият умира всеки ден, смелият- единствено един път ". Тя е присъдена за разкрита високотехнологична лаборатория по време на спецакция в прилежащия град Търговище. Конкурсът за магистрати и служители на реда, потвърдили професионализъм и мъжество при осъществяване на служебните си отговорности, се организира за поредна година. Инициативата е по концепция на Общински съвет по наркотични субстанции Благоевград и се организира взаимно с Община Благоевград и посолството на Република Италия в България.
Както " Труд " писа, на 11 август в ранните утринни часове след целенасочени дейности на криминалисти са открити 6 големи пространства за развъждане на марихуана, ситуирани в солидна двуетажна постройка. В четири от тях се полагали грижи за над 7000 саксии засадени с растения от рода на конопа. Всички пространства били оборудвани с високотехнологични системи за вентилация и климатизация, надзор на влажността на въздуха и температурата. Иззети са близо 42 кг. суха тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана.
Поради усложнената епидемиологична конюнктура церемонията, планувана за 28 октомври, бе анулирана. Плакетът и премиите бяха изпратени до ОДМВР- Шумен, а в петък шефът ст. комисар Георги Гендов връчи плакета на ст. инсп. Владимир Кайджиев, ифз началникк бранш " Противодействие на престъпната престъпност " към отдел " Криминална полиция ". Индивидуални грамоти получиха ст. инсп. Пламен Тодоров, Младен Борисов, инсп. Васил Василев, инсп. Стоян Донев, инсп. Любомир Николов, инсп. Теннур Ресул и инсп. Борислав Тончев.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР