Криминалисти от сектор Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР –

...
Криминалисти от сектор Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР –
Коментари Харесай

Над 64 000 лева взе телефонен измамник от възрастни жени - задържан е с мярка за неотклонение

Криминалисти от бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР – Плевен и районно управление (на МВР) Левски са задържали телефонен лъжец, представял се за юрист. Разследването е открило, че 55-годишен е съпричастен към осъществяването на две телефонни измами в град Левски. На 7 май е получен сигнал за осъществена телефонна машинация по отношение на 70-годишна.

На 6 май тя е била въведена в подвеждане по схемата – Жертвата получава позвъняване на стационарен телефон от мъж, показал се за юрист, който ѝ оповестява, че синът ѝ е провокирал пътно-транспортно произшествие със умрял. Жената е последвала инструкциите на мнимия юрист и е оставила в кошче за боклук на автогарата в град Левски над 22 хиляди лв..

На 12 май друга 86-годишна жителка на града е съобщила, че за интервала от 20 април досега на позвъняването, е получила многократни телефонни позвънявания на домакински стационарен телефон от чужд, показал се за юрист.

Мъжът разяснил, че внукът ѝ е предизвикал ПТП със смъртен случай и е нужна неуточнена парична сума за неговото освобождение. Възрастната жена е оставила в панер за боклук в региона на Автогара - Левски над 42 хиляди лв., с цел да бъде погубен акт за осъщественото нарушаване.

По случаите са формирани досъдебни производства. От извършените оперативни дейности на кръстовище в град Левски е открит и арестуван 55-годишен, гражданин на ловешкия град Летница. От него е конфискуван мобилен телефон, послужил за реализиране на измамите.Мъжът е разпитан пред арбитър, като е направил цялостни признания за осъществените от него действия. Взета му е мярка за неотклонение подписка. Работата продължава проверяващ служител на реда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР