Криминалисти от РУ-Велики Преслав разкриха две оранжерии с огромно количество

...
Криминалисти от РУ-Велики Преслав разкриха две оранжерии с огромно количество
Коментари Харесай

Удар! Разкриха две оранжерии с огромно количество канабис /снимки+видео/

Криминалисти от РУ-Велики Преслав разкриха две оранжерии с голямо количество канабисови растения, оповестиха от пресслужбата на Министерство на вътрешните работи.
Работата по откриване на закононарушението почнала преди дни. При обход в дребните обитаеми места криминалисти от полицейското ръководство във Велики Преслав усетили аромат на марихуана от оранжерии край основния път Силистра – Шумен – Ямбол в сектора от Шумен- Велики Преслав край село Хан Крум.
Полицейските чиновници следили обекта няколко дни. Когато към 9:30 часа през вчерашния ден в парцела влезнал мъж, е изяснена самоличността му – 49-годишен шуменец. В две от оранжериите криминалистите попаднали на голям брой засадени канабисови растения, всички в друг етап на напредък. Парниците били с построена поливна система. Уведомен е дежурен прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен. Местопроизшествието е посетено от шефа на ОДМВР- Шумен ст.комисар Ялчън Расим и административния началник на окръжната прокуратура и областен прокурор на Шумен Маргарита Георгиева. Иззети са общо 551 растения.
При претършуване в помещение, пригодено за сушилня са открити закачени за сушене 885 полусухи стебла листна маса и съцветия канабис. Още 414 сухи стръкa били открити в три кашона. Общото им тегло е 27 кг. В хода на формираното досъдебно произвеждане за държане на наркотично вещество за разпространяване било подхванато претършуване в постройка на ул. “Цар Иван Александър “ в Шумен, населявана от локалния гражданин, на 43 година Открити са 339 боеприпаса, множеството от които патрони за гладкоцевно оръжие 12 диаметър, 93 от тях били 9 милиметрови, имало и 20 броя за нарезно оръжие – всички нелегално притежавани и без разрешителни. В хода на процесуалните дейности, осъществени под контрол на дежурен прокурор било изяснено, че 49-годишният има подписан дълготраен контракт за аренда на оранжериите край село Хан Крум, а 43-годишният – контракт за прилагане на парцела, подписан с по-възрастния.
За период до 24 часа в РУ- Шумен е арестуван 49-годишният за осъществено закононарушение по член 354 А алинея 1 от Наказателен кодекс – държане на наркотично вещество за разпространяване. Мъжът е престъпно проявен. Осъждан е четири пъти за нанесена телесна щета, за кражба, за ръководство на моторно транспортно средство в период на наложено административно наказване, през 2017 година е съден за шофиране в нетрезво положение.
43-годишният бил с наложено наказване „ пробация “ през 2014 година за осъществено закононарушение по член 308 алинея 2 от НК- сформиране на неистинен публични документи.
За нелегално притежаваните муниции е формирано произвеждане за осъществено закононарушение по член 339 алинея 1 от Наказателен кодекс. Работата по документиране на закононарушението продължава. С разпореждане на прокурор 49-годишният е арестуван за период до 72 часа, притеглен е като обвинен за развъждане и засяване на високорискови наркотични субстанции и за държане за разпространяване на наркотично вещество.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР