Криминалисти от РУ-Нови пазар и областната дирекция в Шумен са

...
Криминалисти от РУ-Нови пазар и областната дирекция в Шумен са
Коментари Харесай

Задържаха 44-годишен за убийството на 72-годишен на нива в Шуменско

Криминалисти от РУ-Нови пазар и регионалната дирекция в Шумен са разкрили палач за по-малко от 24 часа.

Малко след 21:30 часа на 24 юли е признато известие за умрял мъж в ожънат житен блок в землището на село Зайчино ореше . Изпратени били екипи на полицията и незабавна помощ. При идване на място медиците установили гибелта на 72-годишния мъж от селото.

Разплитането на случая почнало след осъществената от правосъден доктор аутопсия, по време на която станало ясно, че умрелият е с тежка гръдна контузия, счупени 10 ребра вляво, шест ребра вдясно , счупена дясна ключица, хеми и пневмоторакс, голям брой кръвонасядания и травми в горните и долни крака на умрелия.

Случаят е докладван на способената прокуратура и на окръжния прокурор, който подхванал съответните дейности. Криминалисти от регионалната дирекция в Шумен и РУ-Нови пазар са направили редица процесуално-следствени дейности за определяне на причинителя на тежкото закононарушение, които дали резултат.

Малко след 22 часа на 25 юли е арестуван 44-годишен от същото село. Изяснено е, че сред двамата мъже съществувала остаряла кавга . Вечерта на 24 юли се срещнали в землището на селото, и сред тях зародил спор. По-младият нанесъл голям брой удари по тялото на 72-годишния, след което си тръгнал.

Иззети са материални доказателства , които имат отношение към осъщественото закононарушение. 44-годишният е арестуван до 24 часа в РУ- Нови пазар. По-късно, с прокурорско разпореждане му е наложена мярка " задържане под стража " за период до 72 часа до довеждането му пред съда. Действията по следствието са извършени под директното управление на прокурори от районна прокуратура и ОП-Шумен. Работата по документиране на закононарушението продължава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР