Крим трябва да бъде върнат на Украйна, заяви турският президент

...
Крим трябва да бъде върнат на Украйна, заяви турският президент
Коментари Харесай

Ердоган поиска Крим да бъде върнат на Украйна

Крим би трябвало да бъде върнат на Украйна, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган във видеопослание до участниците във 2-та среща на самодейността " Кримска платформа " в Киев, предава специфичният делегат на Българска телеграфна агенция Нахиде Дениз.

" Ние не признаваме анексирането му от Русия. Това е кардинална позиция, която има освен правни, само че и морални учредения. Връщането на Крим на Украйна е условие и на интернационалното право. Защитата на териториалната целокупност, суверенитета и политическото единение на Украйна е от решаващо значение освен за районната, само че и за световната сигурност и непоклатимост ", сподели Ердоган.

В посланието, което бе представено от турската осведомителна организация Ихляс хабер ажансъ, Ердоган подчертава и на въпроса за гарантирането на сигурността и благосъстоянието на кримските татари, което се чака от турска страна.

" Кримските татари са един от коренните нации на Крим. Те са пострадали от събитията. Гарантирането на тяхната сигурност и богатство е измежду целите на Турция. В тази връзка желая да припомня, че Турция чака колкото се може по-скоро да бъдат освободени и да се завърнат при фамилиите си заместник-председателят на Националното заседание Нариман Джелал и неговите приятели, които бяха арестувани по отношение на присъединяване им в първата среща на върха на Кримска платформа ", показва турският президент, наблягайки, че Турция ще продължи да бъде на страната на украинското държавно управление и на кримските татари. Както и че ще продължи да поставя старания за решаването на украинската рецесия.

Ихляс хабер ажансъ обобщава в заглавието към посланието на Ердоган: " Кримско обръщение от президента Ердоган, което ще вбеси Путин: Крим би трябвало да бъде върнат на Украйна ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР