Крим и Донбас са свързани вече със сухопътен коридор в

...
Крим и Донбас са свързани вече със сухопътен коридор в
Коментари Харесай

Установен е сухопътен коридор между Крим и Донбас 


Крим и Донбас са свързани към този момент със сухопътен кулоар в границите на специфична интервенция в Украйна, пишат съветските медии, като се базират на непрекъснатия представител на Република Крим при съветския президент и заместител министър-председател на кримското държавно управление Георги Мурадов.

„Под надзор е взета автомагистралата от Крим до Мариупол“, сподели Мурадов пред РИА Новости.

Според Мурадов, автомагистралата може да се употребява за доставка на филантропични артикули за популацията на освободените региони на Донецката национална република и до момента в който текат сраженията с украинските националисти.

Наблюдателите допускат, че точно сухопътният кулоар от Крим и Донбас в Източна Украйна е било цел на съветската експанзия. През 2014 година Русия анексира Крим, само че снабдяването на популацията там, в това число и с питейна вода, е извънредно мъчно и скъпо.

Появяват се детайлности за последствията от нощния обстрел в Киев. По данни на локалната администрация снаряди са попаднали в многоетажна постройка и в завода „Антонов“.

По предварителни данни са починали 2 души, а 7 са били ранени.

Около 70 души са били евакуирани от жилищния блок в съседство със постройката, в която е избухнал снарядът.

Украинските канали оповестиха, базирайки се на ръководителя на регионалната администрация в Ровно Виталий Ковал, че съветски ракетен удар е развалил телевизионна кула край Ровно. Все още няма информация за жертви или ранени.

Украинският общоприет щаб оповестява на утринния си брифинг, че през последните 24 часа са свалени четири самолета и „три хеликоптера и безпилотни летателни апарата“ на руснаците.

Що се отнася до общата обстановка на фронтовете, Генералният щаб на украинските въоръжени сили написа, че в нея не е настъпила основна смяна.

Украинският президент Володимир Зеленски още веднъж прикани НАТО да затвори небето на Украйна. „Ако не пандизите небето ни, въпрос на време е съветските ракети да паднат на ваша територия, на територията на НАТО, в домовете на жителите на НАТО“, сподели Зеленски.

Зеленски и други членове на украинското управление нееднократно са призовавали НАТО да прикрие Украйна от въздуха, само че страните от НАТО, отпред със Съединени американски щати, се притесняват, че това може да докара до директен конфликт с Русия и до внезапна ескалация на спора.

В неделя руснаците нанесоха ракетен удар по полигона „Яворов“ в Лвовска област, наоколо до полската граница. Руското министерство на защитата изясни дейностите си като разпродажба на задгранични наемници, осведоми news.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР