Крилото на Реал Мадрид Винисиус Жуниор беше в центъра на

...
Крилото на Реал Мадрид Винисиус Жуниор беше в центъра на
Коментари Харесай

Голям расистки скандал в Испания, Винисиус: Ла Лига поощрява расизма!

Крилото на Реал Мадрид Винисиус Жуниор беше в центъра на събитията при загубата на кралския клуб с 0:1 от Валенсия в 35-ия кръг на Ла Лига. Бразилецът стана обект на расистки обиди през второто полувреме, а в самия завършек на дуела, очевидно раздразнителен, удари Уго Дуро в лицето и получи червен картон.

След срещата на “Местая ” Винисиус пусна прочувствен пост в обществените мрежи, в който изрази разочарованието си от обстоятелството, че Ла Лига и обособените клубове не взимат задоволително ограничения, с цел да се борят с расизма.

“Това не се случва за първи, втори или трети път. Расизмът е нещо обикновено в Ла Лига. Ръководството на лигата го смята за обикновено, федерацията също, а съперниковите клубове го насърчават. Много съм печален. Първенството, което принадлежеше на Роналдиньо, Роналдо, Кристиано и Меси, в този момент принадлежи на расизма. Испания е прелестна страна, която ме одобри и която заобичах, само че тя одобри облика на страна, в която расизмът се толерира.

Тъжно ми е за испанците, които не са съгласни с това, само че през днешния ден в Бразилия Испания е известна като страна на расисти. За страдание, виждайки какво се случва всяка седмица, не мога да го опровергая. Но аз съм по-силен и ще се боря до дъно с расистите. Дори да е надалеч отсам ”, написа Винисиус.

В 70-ата минута, откакто алармира на съдията Рикардо Де Бургос Бенгоечеа за обидите по собствен адрес, Винисиус е декларирал, че не желае да продължи да играе. Последва апел от диктора на стадиона към почитателите да се държат възпитано. Малко по-късно Винисиус уточни съответен последовател на Валенсия, който го е обиждал на расистка основа. По аудиоуредбата още веднъж помолиха публиката да спре с невъздържаното си държание. Ако се беше стигнало до трето прекъсване на мача, това щеше да значи служебна загуба за Валенсия.

Тъмнокожият нападател на Реал Мадрид Винисиус Жуниор не стопира получава поддръжка по отношение на следващия случай на расизъм по отношение на него. В неделя вечер той беше обиждан на “маймуна ” по време на дуела на столичани с Валенсия от Ла Лига.

На два пъти съдията се обърна към диктора на стадион “Местайя ” да призове за въздържаност. Вини даже уточни съответен ентусиаст на домакините, за който твърди, че го е чул да го наскърбява.

В последна сметка срещата не беше прекъсната прибързано, тъй като съгласно протокола на Ла Лига в такива случаи е належащо играта да бъде спряна три пъти. Бразилецът пък към този момент се беше изнервил дотам, че си изкара червен картон за удар без топка.

Още след срещата, а и през днешния ден редица футболисти и клубове показаха състрадание към младия нападател. В негова поддръжка с изявления в обществените мрежи се изрекоха президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва, съотборници и другари като Тибо Куртоа, Ричарлисон, Джъстин Клуйверт, Хосе Гая, Иняки Уилямс, както и клубове като Ботафого, Сантос, Флуминензе, Сао Пауло, Палмейрас, Форталеза и други

Днес се чака коментар и от страна на президента на Испанкия футболен съюз Луис Рубиалес.

В обществените мержи пък има и видео от момента на идването на състава на Реал на стадиона преди мача, като още тогава се чуват обидни викания към Вини Жуниор.

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти не сдържа нервите си на конференцията след мача с Валенсия. Изнервен от обстановката пък в края на мача бразилецът удари съперников футболист и бе изпъден от игра. След срещата италианският експерт замени остри реплики с един от публицистите на конференцията.

" Много съм сърдит, това което се случи през днешния ден е срамно. Целият стадион викаше на Винисиус маймуна и мисля, че Ла Лига има огромен проблем с това. Попитах Винисиус дали желае да продължим да играем, а също по този начин му споделих, че той не е виновникът в обстановката, а той е жертвата. А не е вярно жертвата да бъде изгонена да напусне. Реферът ми сподели, че е задействал протокол за расистки обиди, само че съгласно мен това по никакъв метод не взема решение обстановката. Знаех, че нищо няма да се случи ", съобщи Анчелоти.

Тогава един от публицистите опита да спори с италианеца, заявявайки, че той не е прав да назовава всички на стадиона расисти.

" Не беше единствено един човек, който крещеше маймуна, маймуна, маймуна, това го чух отвред ", отковори Анчелоти.

Журналистът обаче продължи разногласието, потвърждавайки, че хората са скандирали " tonto ", което значи глупак.

" Реферът задейства протокол за расизъм. Дали би спрял мача, тъй като са нарелки някого глупак? Не, ставаше дума за расистки обиди ", отсече наставникът и сърдит стана и напусна конференцията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР