Крилото на Арда, Станислав Иванов, даде ексклузивно интервю за .

...
Крилото на Арда, Станислав Иванов, даде ексклузивно интервю за .
Коментари Харесай

Станислав Иванов пред Nostrabet: Философията на Арда ме привлече, никой не може да отнеме любовта ми към Левски

Крилото на Арда, Станислав Иванов, даде извънредно изявление за. Бившият състезател на Левски показа усещанията си след двете години изкарани в американската МЛС, споделяйки, че е научил доста от престоя ситам. Иванов е удовлетворен, че е съумял да се допре до толкоз съществени футболисти и има вяра, че това му е помогнало да израсне във всеки аспект.
Той не пропусна да разяснява и „ синия “ клуб, заявявайки, че неговата обич към столичния гранд в никакъв случай няма да угасне и добави, че е оптимист за бъдещето на Левски. Атакуващият играч призна, че е избрал Арда поради положителната работа на клуба с млади играчи, както и поради ролята на Ивайло Петков при кърджалийци, с който се познава добре.
Здравей, Стаси! Честито за твоя първи гол с екипа на Арда. Колко значимо е, че бързо съумя да отбележиш дебютното попадение и ще ти разреши ли да заиграеш още по-уверено отсега нататък?
Здравейте и благодаря. За мен е значим всеки един гол, тъй че естествено се веселя, че всичко се случи относително бързо. Чисто психически за всеки един нападател е доста основно да бележи постоянно, тъй като това дава убеденост и в последващи сходни обстановки.
Арда прави доста добър старт на втория полусезон, а и събра доста сериозна група от играчи. Какви са задачите до края на сезона за клуба?
Не сме поставяли съответна цел като класиране. Арда се стреми да играе за победа във всеки един мач и да играе оптимално добър футбол. Мислим мач за мач и се стремим към успеха във всеки дуел, а оттова насетне ще забележим до каква степен ще стигнем.
Мечтаеш ли за край и за какво не продобиване на Купата на България?
Разбира се, всеки футболисти има упоритостта да вдигне този трофей. Всичко зависи от нас и в случай че покажем, че заслужаваме, то сигурно ще имаме късмет за край и за трофея.
Какво те притегли към плана на Арда?
Привлече ме отношението на клуба и на хората в клуба. Ивайло Петков също изигра доста огромна роля в идването ми в Кърджали. Работили сме дружно в интервала ми в Левски и се познаваме доста добре, тъй че това наклони везните в допълнение.
Клубът продължава да се радва на доста стабилен контингент от надарени млади български играчи. Какво прави Арда толкоз положително място за развиване?
Мисля че тимът е много перспективен. Събрани са в действителност много положителни млади футболисти, като цялостната философия на клуба включва концепцията за налагане на по-млади състезател. Арда се пробва да играе и много добър футбол, което също притегля футболисти, с цел да се причислят към клуба.
Завърна се у нас след двугодишен престой в Чикаго. Какво ти остави най-силно усещане от прекараните месеци в Съединени американски щати?
Да, прекарах две години в Америка, което за мене беше извънредно назидателен интервал. През това време съумях да науча доста неща и израснах много като човек. Вярвам, че престоят в Съединени американски щати ми оказа помощ да надградя и във връзка с манталитета и характера.
Беше ли ти мъчно да се аклиматизираш с метода на живот?
Да, първоначално изключително беше доста мъчно. За жал още първия месец след идването ми получих сериозна травма, която направи адаптацията ми още по-трудна. Това обаче са естествени неща от футбола и живота. Може да паднеш, само че по-късно би трябвало да станеш и да продължиш напред.
В кой аспект беше най-полезно това време, прекарано в МЛС?
В много аспекти ми оказа помощ да се развия. Динамиката на футбола беше на напълно друго равнище. Успях да се докосна до някои в действителност превъзходни футболисти, някои от които бяха част от моя отбор, а другите от съперниковите. Вие знаете какво равнище играчи се състезават в МЛС. Това беше извънреден опит и съм признателен, че се допрях до едни от най-големите имена в спорта.
Амбициран ли си да извоюваш нов трансфер зад граница един ден и имаш ли желания за шампионат?
Разбира се, въпреки всичко съм единствено на 23 години и имам още много време пред себе си, с цел да разпростра качествата си до дъно. От мен си зависи да вляза в оптимална форма, в която всички знаят че мога да бъда и по-късно да направя трансфер в Европа, когато покажа оптималния си капацитет.
Темата за Левски беше наранена при твоето завръщане. Оптимист ли си за бъдещето на клуба?
Оптимист съм, сигурно. Израснал съм в този клуб. От дете съчувствува на Левски и по този начин ще си остане вечно. Нищо написано и казано не може да промени любовта ми към клуба. Разбира се, че желая всички проблеми да бъдат решени, тъй като когато Левски е мощен и за българското състезание е по-добре. Освен това всички последователи на отбора заслужават да се случи нещо положително, тъй като с всеотдайността си те демонстрират във всеки един мач какво значи името Левски.
Да приключим и с националния тим. Започва един тежък квалификационен цикъл. Смяташ ли, че имаме сили за класиране?
В момента най - значимото за националния тим е да може да се построи едно ядро и един добър колектив. Само по този начин ще е допустимо да се върви напред и да се мисли за класиране на огромен конгрес.
Младен Кръстаич е почитател на младостта и силата в неговия тим. Амбициран ли си ти и другите състезатели в Арда да се възползвате, с цел да спечелите неговото доверие?
Всичко си зависи от нас самите. Ако играем добре, реализираме положителни резултати и вървим напред, сигурно селекционерът в даден миг ще викне играчи от нашия отбор.
И за край, Стаси – какво си пожелаваш в персонален и професионален проект в идните месеци?
Пожелавам първоначално здраве за мен и моите близки, защото това е най-важното. Надявам се да отбележа доста голове в Арда, с които да оказвам помощ на тима да върви на горе!
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР