Крейг Мълиган многократно е казвал, че му харесва да наранява

...
Крейг Мълиган многократно е казвал, че му харесва да наранява
Коментари Харесай

„Той е чисто зло“, казал съдията, издавайки присъдата на 14-годишно момче

Крейг Мълиган неведнъж е казвал, че му харесва да наранява други деца и животни. Дори няколко пъти предупреждавал родителите си, че един ден ще убие своя полубрат. Баща му и майка му мислели, че той просто се майтапи, само че в последна сметка Крейг извършил заканата си…

Както по-късно разказвали познати на фамилията, Крейг създавал проблеми на всички към себе си от момента, в който се научил да върви. Първо жертви на хулиганството му станали домашни любимци, по-късно съседски деца, а по-късно и възрастни.

Освен това Мълиган постоянно избирал тези, които или не можели да отвърнат, или били по-слаби от него.

Психолози, майка, втори татко, учители се пробвали да възпитат детето, само че било безусловно неефикасно. Изглеждало, че момчето било непознато на всички правила на морала и изпитвало патологично предпочитание да наранява другите.

Той бил доста злобен, обичал да провокира боязън в очите на другите деца. Той не познаваше граници – сподели един от познатите на фамилията.

По-късно, когато Крейг пораснал, той почнал да прибягва до по-сложни форми на безчинство, да вземем за пример доста обичал да пее вулгарни песни, в които призна, че „ обича да се подиграва на децата, тъй като това го прави благополучен “.

Детството

Мълиган е роден в ненапълно семейство. Около шест месеца след раждането на Крейг майка му Ребека Трудгил стартира да се среща с Джон Коул. Тримата живяли дружно към 10 години, до момента в който през 2019 година мъжът не отишъл при друга жена.

Това нанася сериозен удар върху психическото здраве на Ребека и тя прави няколко опита за самоубийство. Когато управляващите разбрали за това, се провел правосъден развой и дамата била лишена от наставнически права. Така момчето попаднало в приемно семейство.

Това било доста опитно семейство, което отглеждало деца съвсем 50 години. За това време през грижовните им ръце са минали близо 80 деца.

13-годишният Крейг бил настанен в стая до момичето, което по това време живеело в това семейство към шест месеца. Още първата вечер младежът се прокраднал до нея с нож и почнал да я заплашва. Момичето повикало помощ и съумяло да избяга.

– Беше неконтролируем. Беше отвън надзор, споделят за него в приемното семейство.

Двойката споделила, че не може да се оправи с нападателен младеж. Последната капка за тях била, че той слагал под възглавниците им остри и рискови предмети. Те настояли обществените да приберат „ дявола “.

Новото семейство

Никой не желал да се грижи за момчето. Мълиган бил на път да бъде изпратен в сиропиталище, само че ненадейно се появил Джон Коул – вторият татко на Крейг, който го гледал съвсем 10 години. Той изразил предпочитание да се грижи за доведения си наследник и на 26 юли 2021 година на мъжа поверили попечителството над момчето.

Коул живеел със брачната половинка си Анхарад Уилямсън, нейния 5-годишен наследник Логан и 8-месечното им общо дете с Джон. Крейг не харесал доведения си брат от първия ден.

„ През цялото време говореше какъв брой доста ненавижда Логан и че скоро ще го убие “, споделя Анхарад Уилямсън. „ Обикновено се усмихваше при тези думи. Беше невероятно да се разбере дали приказва съществено или не. “

За страдание, той извършил заканата си в границите на пет дни, откакто се преместил в новото си семейство.

Престъплението

Трябва да се каже, че Джон Коул не бил най-хубавият татко и преподавател. По-късно се оказва, че той постоянно биел майката на детето си Ахгарад, само че дамата, за жалост, по този начин и не отишла в полицията.

Ето за какво, незабавно щом дошъл, Крейг станал очевидец на една от тези подиуми. Възможно е този ужасяващ образец да го е подтикнал да извърши закононарушение.

В нощта на 31 юли против 1 август 2021 година Крейг Мълиган се вмъкнал в стаята на брат си и го умъртвил. След това момчето събудило Джон и му сподели какво се е случило.

Трудно е да се изясни по-нататъшното държание на Джон, тъй като вместо да отиде в полицията, той решил, че това закононарушение би трябвало да бъде прикрито. Най-вероятно той подозирал, че никой няма да повярва в тази версия на събитията и че ще бъде забъркан по някакъв метод.

По един или различен метод той съумял да убеди даже Анхарад, че е належащо да се скрие гибелта на сина й, аргументирайки това с думите – „ Ще бъде по-добре за всички “. Джон и Крейг сложили тялото на Логан в торба, закарали го до река Сарн в окръг Бридженд и го хвърлили във водата.

Ако не ги била снимала камерата за видеонаблюдение, до момента в който носят същата чанта към реката – доста по-трудно щяло да бъде да се потвърди присъединяване им в закононарушението.

Накрая те се върнали вкъщи и се заели с „ общо разчистване “, изтривайки всички вероятни следи. Най-трудното за схващане е за какво в това взела участие и майката на убитото момче.

На идната заран Ангарад съобщила в полицията за изгубването на 5-годишното дете. И тя, и Крейг, и Джон интензивно взели участие в търсенето, изписвайки много безапелационно тъга на лицата си.

Наказанието

Когато тялото на Логан било открито, не било мъчно да се потвърди присъединяване на родителите и полубрата му в убийството на момчето. Осъзнавайки, че има прекалено много доказателства против тях, членовете на фамилията почнали да се упрекват взаимно.

Крейг показал Джон като основен уредник и подстрекател, а той обвинил доведения си наследник за всичко, потвърждавайки, че той единствено е оказал помощ да се прикрият следите. Анхарад декларирала, че не е взела участие в убийството и хвърлила цялата виновност върху Коул и Мълиган.

Процесът не се проточил дълго.

14-годишният Крейг Мълиган получил 15-годишна присъда.

40-годишният Джон Коул би трябвало да излежи най-малък период от 29 години затвор, до момента в който майката на Логан Анхарад Уилямсън, на 31, ще излежи минимум 28 години.

„ Уличихме и тримата в присъединяване в колосален проект за прикриване на доказателства, което значи, че са еднообразно отговорни “, споделил юристът на обвиняването.

Най-тъжното нещо било да се слуша речта на биологичния татко на починалия Логан, Бен Мванги:

– Няколко дни преди гибелта на Логан, Анхарад блокира номера ми. През последните пет години се борех да видя Логан. Тя трансформира живота ми в безусловно злощастие. Просто желаех да бъда баща…

Логан вечно ще бъде в сърцето ми. Обичах го толкоз доста и в този момент би трябвало да продължа напред, знаейки, че в никакъв случай няма да го видя да израства до великия човек, който съм сигурен, че можеше да бъде.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР