Кремъл заяви в понеделник, че не участва в дискусиите за

...
Кремъл заяви в понеделник, че не участва в дискусиите за
Коментари Харесай

Кремъл: Няма да се водят разговори за връщане на смъртното наказание

Кремъл съобщи в понеделник, че не взе участие в полемиките за възобновяване на смъртното наказване, повдигнати от висши съдружници на президента Владимир Путин след най-смъртоносната офанзива на Русия от две десетилетия.
Въоръжени мъже нахлуха в концертната зала на Crocus City Hall покрай Москва в петък, убивайки минимум 137 души и ранявайки 182 - най-голямата загуба на граждански живот в Русия от обсадата на учебното заведение в Беслан през 2004 година
Русия е задържала четирима мъже, минимум един от които е жител на Таджикистан, които съгласно нея са направили непосредствено нападението. ISIS пое отговорност.
„ Сега доста хора задават въпроси по отношение на смъртното наказване. Тази тематика, несъмнено, ще бъде задълбочено, професионално, свястно проучена “, сподели Владимир Василев, парламентарен водач на фракцията „ Единна Русия “ в долната камара на Народното събрание, представен от държавната осведомителна организация ТАСС в събота.
Дмитрий Медведев, съдружник на Путин, който изкара мандат като президент на Русия и стана внезапно ястребов, откакто Русия изпрати войските си в Украйна преди две години, разиска арестуваните обвинени в своя канал в Telegram в понеделник.
Кремъл съобщи, че няма да взе участие в диалози за унищожаване на мораториума върху смъртното наказване.
" В момента не участваме в тази полемика ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти на всекидневен брифинг.
Смъртното наказване е законно в Русия, само че не са осъществявани изтезания от 1996 година, когато президентът Борис Елцин издаде декрет, установяващ де факто мораториум, който беше категорично доказан от Конституционния съд през 1999 година
Наказателният кодекс на Русия понастоящем разрешава смъртно наказване за пет закононарушения: ликвидиране, геноцид и опит за ликвидиране на арбитър, служител на реда или държавен чиновник.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР