Кремъл заяви днес, че президентът на Русия Владимир Путин е

...
Кремъл заяви днес, че президентът на Русия Владимир Путин е
Коментари Харесай

Кремъл: Всичко със здравето на Путин е наред, останалото са фалшиви новини

Кремъл съобщи през днешния ден, че президентът на Русия Владимир Путин е здрав и отхвърли, по негови думи, подправените известия, че той не е в положително здравословно положение, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Всичко е наред с неговото здраве ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на заложен от публицист въпрос на ежедневната си конференция. " Знаете, че украински осведомителни експерти, както и американски и английски такива, през последните месеци пускат всевъзможни фейкове за здравословното положение на президента – това са просто едни фейкове ", добави той.

Путин се закашля на своя обществена изява през вчерашния ден и осведомителната организация " Интерфакс " цитира негови думи, че е настинал леко при визитата си в Иран предния ден. " Беше доста горещо в Техеран през вчерашния ден, 38 градуса по Целзий и климатикът работеше доста мощно там. Така че се оправдавам ", сподели 69-годишният Путин.

Международният интерес към неговото здравословно положение се ускори през последните месеци, в това число откакто бяха оповестени фотоси от негови срещи с съветски и задгранични публични представители, на които се вижда по какъв начин те седят на противоположните краища на дълга маса, като защитна мярка против КОВИД-19, отбелязва Ройтерс.

От време на време фрагменти демонстрираха Путин да върви сковано. От началото на съветската инвазия в Украйна президентът постоянно се появява на публични места и графикът му със срещи и телефонни диалози е цялостен. Той направи и две пътувания в чужбина през последния месец.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс през вчерашния ден отговори на въпрос по тематиката за здравето на Путин. На конгрес за сигурността, извършен в Съединени американски щати, Бърнд сподели, че Путин е " в прекомерно положително здраве ".

Песков съобщи още, че Европейски Съюз продължава да вкарва наказания против Русия със забележително твърдоглавие, само че те няма да накарат Москва да промени своята позиция. Той също по този начин изрично отхвърли обвиняванията, че Русия употребява обстановката с дефицита на природен газ за шантаж.

" Каквито и да било софтуерни компликации, свързани с това, произтичат от рестриктивните мерки, въведени от самите европейски страни и Европейски Съюз ", акцентира Песков. Според него Европейски Съюз продължава " маниакално да постанова наказания, които вредят на личните им ползи, вредят на популацията им, което явно стартира да страда от глобите и последствията, които тези решения на Европейски Съюз провокират ".

В коментар за хода на битката за лидерския пост на ръководещата Консервативна партия във Англия представителят на Кремъл означи, че всичко, което се случва там, е тяхна вътрешна работа.

" Предвид всички предходни изявления се надяваме, че бъдещият английски министър-председател въпреки всичко ще се ориентира към по-балансирана и премерена изразителност във връзка с нашата страна, когато встъпи в служба ", добави Песков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР