Кремъл веднага излезе с позиция, че Русия разглежда като враждебен

...
Кремъл веднага излезе с позиция, че Русия разглежда като враждебен
Коментари Харесай

САЩ отпускат военна помощ за Украйна в размер на 325 млн. долара

Кремъл незабавно излезе с позиция, че Русия преглежда като неприятелски акт всевъзможни доставки на въоръжение за Киев.

 

Припомняме, че това е 36-ият пакет с муниции за Украйна, провиснал от администрацията на президента Джо Байдън от август 2021-а. Подобен е на предходни доставки, които включваха ракети за системите HIMARS и гаубици, както и противотанкови муниции. Всичко това ще бъде изтеглено от запасите на Пентагона, с цел да може бързо да стигне до фронтовата линия.

 

В известие на Пентагона се споделя, че Съединените щати имат намерение да продължат да работят със своите съдружници за угаждане на незабавните потребности на Украйна на бойното поле и дълготрайните потребности в областта на сигурността.

 

Междувременно от Киев по-рано оповестиха за идването на противовъздушните ракетни системи " Пейтриът ", изпратени от Съединените щати, Германия и Нидерландия. На фронта към този момент са ситуирани френски леки бойни машини.

 

От Москва предизвестиха, че оръжейните доставки за Киев ще се отразят отрицателно на връзките на Русия със съответните страни. Така представителят на съветското външно министерство Мария Захарова реагира на изказванията от Южна Корея за опция да изпрати оръжия на Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР