Кремъл съобщи в сряда, че руските ядрени възпиращи сили са

...
Кремъл съобщи в сряда, че руските ядрени възпиращи сили са
Коментари Харесай

Русия тества ответен масивен ядрен удар по суша, въздух и море

Кремъл заяви в сряда, че съветските " нуклеарни възпиращи сили " са провели образование под наблюдението на президента Владимир Путин.

Русия сполучливо тества способността си да нанесе солиден ответен нуклеарен удар по суша, море и въздух, се споделя в изказване на Кремъл в сряда, проява на мощ, която съответствува с дератифицирането от Москва на контракта за възбрана на нуклеарни опити, написа " Ройтерс ", представена от.

Учението, включващо тестово изстрелване на ракети от наземни силози, нуклеарна подводница и бомбардировачи за далечни дистанции, идва в миг, когато Москва е в това, което дефинира като екзистенциално опълчване със Запада във връзка с Украйна.

С напрежение на най-високото си равнище от кубинската ракетна рецесия през 1962 година, Русия - която има най-големия нуклеарен боеприпас в света - се придвижи бързо към анулация на ратификацията на контракта за възбрана на нуклеарни опити.

" По време на тренировката бяха извършени на практика изстрелвания на балистични и крилати ракети ", се споделя в изказване на Кремъл по отношение на нуклеарните учения.

Държавната телевизия сподели министъра на защитата Сергей Шойгу, който рапортува посредством видеовръзка на Путин за учението, което съгласно него е подготовка за " огромен нуклеарен удар " в отговор на нуклеарна офанзива на агресор.

Междуконтинентална балистична ракета " Ярс " беше изстреляна от полигон по цел в Далечния изток на Русия, атомна подводница изстреля балистична ракета от Баренцово море, а бомбардировачи с огромен обхват на деяние Ту-95МС изпитаха крилати ракети с въздушно изстрелване, се споделя в изказването на Кремъл.

" В хода на събитията бяха тествани степента на подготвеност на органите на военното ръководство и уменията на старшия и оперативния състав за образуване на подчинените войски (сили) ", се споделя в известието.

" Междуконтиненталната балистична ракета " Ярс " беше изстреляна от държавния изпитателен космодрум Плесецк на полигона Кура в Камчатка. Балистичната ракета " Синева " беше изстреляна от Баренцово море от стратегическия атомен ракетен подводен крайцер " Тула ", прецизират от Кремъл.

" В учението участваха и Ту-95МС за далечна авиация, направил изстрелване на крилати ракети с въздушно изстрелване ". Според Москва задачите на ученията са изцяло реализирани.

Видеозаписи от учението, оповестени от министерството на защитата, демонстрират наземни и подводни основани ракети, които шумно летят в нощното небе и бомбардировач, кадърен да носи нуклеарно оръжие, излитащ от летище под прикритието на тъмнината.

Русия организира такива учения, с цел да тества понякога своята по този начин наречена нуклеарна триада. Съединените щати също организират постоянни нуклеарни учения.

Русия даде да се разбере, че - макар дератификацията - няма проекти да се откаже от мораториума от 1992 година върху опити с нуклеарни гърмежи в сходство с Договора за всеобхватна възбрана на опитите (CTBT), който Москва е подписала.

Русия би възобновила сходни проби - ход, който западните военни специалисти считат, че може да се изкуши да направи, с цел да алармира за желание и да провокира боязън при всяко опълчване със Запада - единствено в случай че Съединените щати го създадат първи, сподели Москва.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР