Кремъл разглежда изявленията на британския външен министър Лиз Тръс за

...
Кремъл разглежда изявленията на британския външен министър Лиз Тръс за
Коментари Харесай

Русия определи планираните британски санкции като атака срещу бизнеса

Кремъл преглежда изказванията на английския външен министър Лиз Тръс за вероятни нови наказания против съветски компании като неприкрита офанзива против бизнеса.

"Извънредно тревожна обстановка и обезпокоително изказване, подкопаващо капиталовата прелест и привлекателността на Англия като цяло. Рядко могат да се видят или чуят такива директни закани да се нападна бизнесът ", представителят на Кремъл Дмитрий Песков и добави, че в случай че Лондон наложи наказания на съветския бизнес, Москва ще бъде принудена да предприеме ответни ограничения.

"Санкциите са нещо законно и нещо публично утвърдено с решение на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. В случая приказваме за неприкрита офанзива против бизнеса ", уточни Песков.
През уикенда английският външен министър Лиз Тръс сподели, че Англия ще предприеме законодателни стъпки през идната седмица, които ще ѝ разрешат да разшири методите, по които може евентуално да глоби Русия.

Появявайки се в неделя в няколко утринни излъчвания на английски медии, тя посочи, че всяка компания или всяко лице, които имат връзки с Кремъл, ще дават отговор на изискванията за наказания при положение на съветско "нахлуване " в Украйна.

Висшият английски посланик също по този начин означи, че е "много малко евентуално " да бъдат изпратени английски сили да се бият в Украйна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР