Кремъл похвали днес руските войници, които се сражават в Украйна,

...
Кремъл похвали днес руските войници, които се сражават в Украйна,
Коментари Харесай

Кремъл към руските войници: Герои, които ще останат в историята

Кремъл похвали през днешния ден съветските бойци, които се борят в Украйна, като ги назова " герои, които ще останат в историята ", съобщи Ройтерс.

Смъртта на съветски военни в Украйна е покруса, призна в това време Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин.

Песков сподели още, че Путин ще свика Съвета за сигурност на Русия по-късно през днешния ден, само че не посочи какви тематики ще се дискутират на срещата на групата, формирана от висши държавни чиновници и началници на организации в региона на сигурността и защитата.

На брифинг с кореспонденти Песков отхвърли спекулациите, че съветските управляващи имат намерение да вкарат военно състояние или че ще попречат на мъже да напущат Русия.

Русия назовава дейностите си в Украйна " специфична интервенция ", която съгласно нея няма за цел да окупира територия, а да унищожи опциите на съседката й да води война, както и да бъдат хванати хора, които Русия счита за " рискови украински националисти ". 

Песков сподели, че съветските жертви при боевете в Украйна, които са 498 съгласно известие от през вчерашния ден на министерството на защитата, са мотив за тъга. " Разбира се, това е голяма покруса за всички нас. В същото време ние се възхищаваме от героизма на нашите въоръжени сили ", съобщи той. 

Песков осъди решението на Международния параолимпийски комитет да забрани на съветски спортисти да се състезават на зимните параолимпийски игри в Пекин и дефинира обстановката като чудовищна. 

Миналата седмица имаше закани за протест на параолимпиадата от други страни поради съветската инвазия в Украйна. 

Украйна " явно не бърза " да взе участие в нов кръг дипломатически диалози за спора, регистрира Песков. Той изрази вяра украинската делегация да успее да взе участие в плануваните за през днешния ден полемики.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР