Кремъл отрече твърдението като “лъжаБившият британски премиер Борис Джонсън заяви,

...
Кремъл отрече твърдението като “лъжаБившият британски премиер Борис Джонсън заяви,
Коментари Харесай

Джонсън: Путин ме заплаши с ракетен удар

Кремъл отхвърли изказванието като “лъжа ”
Бившият английски министър председател Борис Джонсън съобщи, че съветският президент Владимир Путин го е заплашил с ракетен удар. Това станало по време на телефонен диалог директно преди съветската инвазия в Украйна на 24 февруари м. година, съобщи Би Би Си.

Разговорът се провел през февруари 2022 година, откакто Джонсън посетил Киев в опит да покаже поддръжката на Запада за Украйна на фона на възходящите опасения от съветско нахлуване, споделя експремиерът в документален филм на Би Би Си за връзките на Путин със международни водачи през годините.

Джонсън предизвестил Путин, че навлизане в Украйна ще докара до западни наказания и до повече войски на НАТО по границите на Русия. “В един миг той ме заплаши, като сподели: “Борис, не желая да те нараня, само че с ракета ще отнеме единствено минута ”, описа Джонсън. Който добави, че поради спокойния звук на Путин счита, че съветският президент просто опитвал да отклони опитите му да го накара да договаря.

В коментар представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че казаното от Джонсън е “лъжа ” - умишлена или непреднамерена, тъй като не е схванал защо е говорел Путин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР