Кремъл наруши мълчанието и зае позиция във връзка с обявения

...
Кремъл наруши мълчанието и зае позиция във връзка с обявения
Коментари Харесай

Кремъл наруши мълчанието: „Сделката на века” на Тръмп противоречи на ООН

Кремъл наруши мълчанието и зае позиция по отношение на оповестения от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп проект за разрешаване на израелско-палестинския спор, осведомят съветски медии.

Москва се съмнява в приложимостта на новия кротичък проект за Близкия изток, защото не подхожда на решенията на Организация на обединените нации по въпроса и не се приема добре от арабския свят.

" Ясно се вижда с невъоръжено око, че този проект съдържа положения, които не дават отговор изцяло на съответните резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", разгласи представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред телевизионния канал Россия 1.

Това е първият отговор на Кремъл на американското предложение.

" Видяхме реакцията на палестинците, видяхме реакцията на редица арабски страни, които отхвърлят този проект в взаимност с палестинците ", акцентира Песков. По думите му това слага под подозрение предложенията на американския водач.

По-рано тази седмица президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи проекта си за разрешаване на израелско-палестинския спор.

Палестинците изрично отхвърлят проекта на Съединени американски щати, който е извънредно в интерес на Израел. Инициативата на Тръмп планува Израел да резервира противоречивия Йерусалим като " неделима столица " и дава зелена светлина на еврейската страна да анексира селища на Западния бряг, който е окупиран от 1967 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР