Кремъл нарече глупости публикациите, че руският президент Владимир Путин планира

...
Кремъл нарече глупости публикациите, че руският президент Владимир Путин планира
Коментари Харесай

Кремъл: Путин не възнамерява да обяви война на Украйна на 9 май

Кремъл назова " нелепости " изявленията, че съветският президент Владимир Путин възнамерява да разгласи война на Украйна и всеобща готовност на 9 май , когато Русия отбелязва Деня на успеха, предадоха Ройтерс и ТАСС.

" Няма такава опция. Това са нелепости ", сподели пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на въпрос дали има възможност Русия да разгласи война на Украйна на 9 май.

" Това не е правилно, това са нелепости ", съобщи той във връзка спекулациите, че Путин има намерение да разгласи готовност в Русия в Деня на успеха.
Песков сподели, че Украйна всеки ден трансформира позицията си в договарянията с Русия. Според него непоследователността на Киев не дава убеденост, че договарянията може да бъдат продуктивни.

— Ukraine 4 Freedom (@uawarinfo)

По думите му съветските войски не щурмуват завода " Азовстал " в украинския град Мариупол, а попречват опитите на блокираните там бойци да излязат на огневи позиции.

Песков съобщи, че Кремъл следи подготовката на нов пакет наказания на Европейския съюз против Русия и обмисля разнообразни разновидности за отговор.
Европейската комисия през днешния ден предложи Европейски Съюз да наложи още наказания против Москва, в това число последователно да спре вноса на съветски нефт.
Говорителят на Кремъл сподели, че няма договореност за среща сред Путин и папа Франциск.

По-рано Франциск изрази подготвеност да посети Москва, с цел да се срещне с Путин за разискване на споразумяване на обстановката в Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР