Кремъл днес заяви, че Русия атакува само военни цели, а

...
Кремъл днес заяви, че Русия атакува само военни цели, а
Коментари Харесай

Кремъл: Русия атакува само военни цели

Кремъл през днешния ден съобщи, че Русия нападна единствено военни цели, а не цивилни в отговор на питане за ракетния удар по претъпкан ресторант в украинския град Краматорск, при който починаха 10 души, съобщи Ройтерс.

„ Руската федерация не нападна гражданска инфраструктура “, съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков. „ Ударите се правят по обекти, които са свързани с военната инфраструктура по един или различен метод “, добави той.

Полицията в района заяви, че минимум 61 души са били ранени при ракетния удар. Според управляващите измежду убитите са и четири деца.

Песков съобщи още, че ще има „ доста спекулации “ след протеста на „ Вагнер “ през предишния уикенд. Той сподели това в отговор на питане дали е вярна информацията, оповестена в американския в. „ Ню Йорк таймс “, че заместник-ръководителят на съветските военни интервенции в Украйна военачалник Сергей Суровикин е знаел за метежа авансово.

„ Сега ще има доста спекулации, клюки и по този начин нататък към тези събития. Смятам, че това е един подобен образец “, сподели Песков.

Суровикин, който не се е появявал обществено от събота, когато прикани протестът да бъде прекратен, постоянно е получавал похвали от страна на ръководителя на наемническата група „ Вагнер “ Евгений Пригожин, отбелязва Ройтерс.

Американското издание се позоваваше на американски публични представители, осведомени с разследваща информация по случая. Според „ Ню Йорк таймс “ формалните представители се „ пробват да научат дали военачалник Сергей Суровикин, някогашният най-високопоставен съветски пълководец в Украйна, е оказал помощ при планирането на дейностите на Пригожин през предишния уикенд “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР